Hlavní obsah

Drama na horské dráze. Lidé několik hodin viseli vzhůru nohama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěva pouti v americkém státě Wisconsin se pro několik lidí v neděli proměnila v noční můru. V důsledku poruchy tam osm lidí na kruhové horské dráze zůstalo viset vzhůru nohama a jejich vyproštění trvalo několik hodin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Brennan Cook, kapitán hasičů, kteří na místě zasahovali, webu CNN sdělil, že k situaci vedla mechanická závada, kvůli níž se vozíky horské dráhy zastavily v tom nejhorším možném místě. A to i přesto, že atrakce podle něj byla nedávno podrobena bezpečnostní kontrole.

Videa incidentu na pouti v Crandonu v severním Wisconsinu zachycují, jak k uvězněným návštěvníkům šplhá záchranář, zatímco další lidé vyprošťování sledovali se zatajeným dechem.

Záchranná služba uvedla, že byla na místo přivolána ve 13:35 místního času, ale prvního člověka se podařilo vyprostit až v 15:20 a posledního v 17:01. Na příjezd hasičského vozu s 30metrovým žebříkem a plošinou se čekalo zhruba 45 minut.

Na místě byl hasič s výcvikem pro podobné situace, který svým kolegům před příjezdem speciální techniky radil, jak s vyprošťováním postupovat. Záchranná služba uvedla, že ošetřila devět lidí a jeden člověk byl převezen do nemocnice.

Do záchranné operace bylo zapojeno deset hasičských vozů, devět sanitek a 50 lidí, uvedl místní hasičský sbor.

Anketa

Šli byste dobrovolně na horskou dráhu?
Ano
21,3 %
Ne
78,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6988 čtenářů.

Horská dráha měla výpadek proudu, lidé zůstali viset hlavami dolů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám