Hlavní obsah

Drama na dálnici v Minnesotě. Hrdinové pomohli na poslední chvíli řidiči z hořícího auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivé drama se šťastným koncem zažilo město Saint Paul v americkém státě Minnesota, kde se skupina odvážných lidí snažila na rychlostní silnici vyprostit řidiče z havarovaného hořícího auta. Dveře nešly otevřít, protože tomu bránilo svodidlo, zatímco plameny z vraku šlehaly na všechny strany.

Dramatická záchrana – řidiči na dálnici v Minnesotě vytáhli muže z hořícího auta.Video: AP

 
Článek

Incident se podle televize CBS News odehrál v polovině dubna na silnici číslo 94. Řidič hondy ztratil kontrolu nad vozidlem, dostal se k pravému okraji vozovky, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení a přeletěl svodidla.

Auto začalo hořet a kolemjedoucí řidiči zastavovali, aby spěchali na pomoc. Skupina odvážných zachránců se trhavými pohyby snažila otevřít přední i zadní dveře na levé straně, ale svodidla tomu bránila, protože havarované vozidlo skončilo v jejich těsné blízkosti.

Jeden ze zasahujících lidí se snažil zkrotit plameny malým hasicím přístrojem, ale neúspěšně. Zachránci nakonec rozbili okénko, kterým ohroženého muže protáhli, a doslova v posledních vteřinách mu zachránili život, protože jeho auto po chvíli shořelo. Muž utrpěl šok, ale jinak vyvázl bez zranění.

„Byl to nejděsivější okamžik mého života. Viděl jsem hořící auto a říkal si: ‚Aha, asi tam někdo je,‘“ vylíčil kritické okamžiky Kadir Tolla, který projížděl kolem. Zastavil, nechal zapnutou palubní kameru a také spěchal na pomoc.

„To nejhorší, co by se mi mohlo stát, bylo, že bych se trochu popálil nebo zranil. Ale tomu člověku uvnitř šlo o život,“ dodal.

Pomohlo kladívko

„Byli jsme ve správný čas na správném místě,“ popsal boj o řidičův život další zachránce Dave Klepaida. Jeho kladívko na rozbíjení oken pomohlo odstranit sklo z řidičových dveří tak, aby se nikdo nepořezal. „Doporučuji všem, aby jej vozili s sebou,“ řekl.

Zachráněný řidič nešetřil vděkem. „Jsem naživu, protože mi život zachránilo několik milosrdných samaritánů i profesionálních záchranářů,“ uvedl v prohlášení.

„Moje rodina a já jsme těmto hrdinům, kteří uprostřed plamenů lomcovali dveřmi mého auta, neuvěřitelně vděční. Těším se, až jim všem osobně poděkuji,“ dodal.

Řidička uhořela v autě při nehodě na okraji Prahy

Krimi

Výběr článků

Načítám