Hlavní obsah

Dostal pokutu za řízení bicyklu jednou rukou. Druhou přitom nemá

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před zarputilým policistou, který ho zastavil, musel pokladní Bogdan Ionescu kapitulovat. Při jízdě německým Kolínem nad Rýnem tak zaplatil pokutu 25 eur, kterou zákon ukládá za řízení kola jednou rukou. Jenže Ionescu se rozhodl, že to tak nenechá. Jinak než jednou řídit nemohl – druhou totiž nemá.

Foto: Profimedia.cz

Bogdan Ionescu

Článek

Na policii se bránil tím, že má speciálně upravené kolo, díky němuž může i přes handicap brzdit dvěma brzdami, jak to vyžadují předpisy. Jednu brzdu ovládá rukou, druhou nohou. To mu policisté nakonec uznali – stalo se tak poté, co případ zveřejnil místní tisk, který zjistil, že jeho úprava kola je v souladu s technickými požadavky.

Uznání ale neznamenalo finanční nápravu. Úřední šiml se totiž postavil na zadní a sdělil, že z pokuty 25 eur vrátí jen pětinu – zbytek je sankce za údajně vadná světla.

Ionescu však dokázal, že světla měl v pořádku. To už si jeho případu všimla i celostátní média. Až potom úřadům došlo, že bude dobře hodit zpátečku. Tak mu nakonec vrátily nejen celou pokutu, ale ještě se omluvily.

„Jen doufáme, že se něco podobného nebude opakovat,“ řekl pak kolínskému listu policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám