Hlavní obsah

Dostal pokutu za ostré gesto s prostředníkem

Právo, aa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Opičit se po někom se nevyplácí. Přesvědčil se o tom americký důchodce Douglas Skolnick, když při vstupní proceduře v brazilském Foz do Iguacú zdvihl prostředníček v okamžiku, kdy ho pasový úředník fotografoval.

Foto: Bronwen Sharp

Londýnské divadlo Shakespeare's Globe vystoupilo na Letních shakespearovských slavnostech.

Článek

Stejné obscénní gesto udělal pilot American Airlines Dale Hersh při stejné příležitosti v Sao Paulu ani ne před měsícem. Firmu to stálo pokutu. Když Brazílie poté, co Washington rozhodl na všech mezinárodních letištích a přístavech přijíždějící fotografovat a snímat jim otisky prstů, zavedla pro Američany reciproční proceduru.

Skolnick při pasové kontrole vztyčil svůj prostředník, takže místo do letadla šel do policejní cely. Jen díky výmluvnosti před soudcem, že pouze žertoval, skončil s pokutou.

Za prostředníček kapitána Hershe zaplatila společnost AA 12,7 tisíce dolarů, Skolnick už musel složit o pět tisíc víc, v přepočtu asi 450 tisíc korun. "On a Brazílie jsou vyrovnáni," odpověděl lakonicky policejní mluvčí Marcos Koren vedoucímu americké výpravy, když se telefonicky pídil po zadrženém.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám