Hlavní obsah

Španělští policisté pokutovali řidiče drbajícího se na uchu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Dva španělští policisté budou jistě chtít co nejdříve zapomenout na den, kdy pokutovali řidiče, o němž se domnívali, že za jízdy telefonuje. Tím se ale dopustili dvojího hrubého omylu: řidič se jen drbal na uchu a navíc to byl advokát.

Foto: Vlastimil Roflík

Kanonýři před startem.

Článek

Policisté právníka zadrželi na dálnici na cestě do Madridu ve večerní špičce. Tomas Valdivielso jim prokázal, že ze svého mobilu volal naposledy předešlý den. Ti mu přesto nadělili pokutu 60 eur (asi 1 800 Kč). Odůvodnili to tím, že se při řízení vozidla stále držel pravou rukou za ucho.

Advokát se proti pokutě odvolal. Na deseti stranách uvedl, že v odůvodnění pokuty policisté neupřesnili, které ucho si škrábal, ani kolik uší má. Navíc podle něho španělské zákony nezakazují drbat si při řízení motorového vozidla uši, ani nepřikazují řidiči zastavit, aby se mohl poškrábat.

Valdivielso vyvozuje: "Kdybychom předpokládali, že tato podvědomá činnost nemůže být za jízdy realizována, vedlo by nás to k absurdnímu závěru, totiž že je třeba počkat, až bude možno zastavit na bezpečném místě. Kdybych přes neodbytné svědění vyčkával, až tak budu moci učinit, buď bych způsobil nehodu, než bych mohl zastavit, nebo by mě mezitím svědění přešlo, což by mě připravilo o potěšení z podrbání."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám