Hlavní obsah

Dopřál si dlouhou dovolenou, po návratu zjistil, že je úředně mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal

Nick Fatouros se v roce 2022 vydal na delší cestu po Střední Americe, a když se přednedávnem vrátil domů, čekalo jej v poště překvapení. Úřady jej považovaly za mrtvého a vyzývaly pozůstalé, aby uhradili jeho pokutu za překročení rychlosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiatřicetiletý Nick Fatouros z Montrealu dostal v roce 2022 pokutu za vysokou rychlost při řízení auta. S tou ovšem nesouhlasil, ale protože to bylo krátce před jeho plánovanou delší cestou po Střední Americe, tak jen poslal odvolání a odjel.

Když se však na začátku letošního března vrátil, zažil nečekané překvapení. Mezi poštou totiž našel čtrnáctistránkový dopis, ve kterém úřady požadovaly zaplacení pokuty z jeho pozůstalosti. Považovaly jej totiž za mrtvého.

„To je mi ale novinka, musel jsem se smát,“ vzpomíná Nick na nečekané zjištění. Zároveň se mu však ulevilo, že dopis otevřel jako první. „Kdyby to otevřela moje matka, když jsem byl ještě na cestách, netušila by, co se děje,“ řekl Nick.

Nyní se musí snažit v prvé řadě o to, aby dokázal, že není takzvaně chodící mrtvola. Hned se snažil volat na úřad vlády provincie Québec, ale nepodařilo se mu kontaktovat nikoho, kdo by v jeho záležitosti mohl něco udělat.

Podle právníka Williama Korbatlyho je však potřeba konat co nejrychleji, protože nejde pouze o nezaplacenou pokutu, ale tento omyl s sebou nese také další, potenciálně velké komplikace.

Příslušné úřady však již naštěstí o Nickovi vědí, takže se snad vše podaří zdárně vyřešit. V e-mailu, který zaslalo ministerstvo spravedlnosti provincie Québec redakci webu CTV News, je uvedeno, že příčinou tohoto nedorozumění byl lidský faktor.

„Člověk pověřený výběrem pokut omylem použil šablonu dopisu, která se používá pro korespondenci s pozůstalými, a ne tu, která se běžně používá pro komunikaci s obviněnými. Za vzniklou situaci se omlouváme,“ vysvětlilo ministerstvo.

Ženich krátce před svatbou zemřel, nevěsta si ho stejně vzala

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám