Hlavní obsah

Dojemná záchrana. Kočka v Dubaji se zuby nehty držela kliky zaplaveného auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj

Po ničivých záplavách ve Spojených arabských emirátech pomáhají záchranné složky nejen lidem, ale také zvířatům. Jedním z nich byla i černobílá kočka, která se v hluboké vodě ze všech sil držela kliky automobilu.

Při záplavách v Dubaji visela kočka na klice zatopeného autaVideo: Reuters

 
Článek

V úterý zasáhly Spojené arabské emiráty nevídané povodně, když tam za jeden den spadlo tolik vody, kolik obvykle naprší za rok a půl. Dubaj se ocitla pod vodou, což způsobilo obrovské potíže nejen lidem, ale i zvířatům.

Záchranné složky však pamatují i na ně, jak ukazuje video, na němž místní policisté zachránili kočku, která se s vyděšeným výrazem snažila udržet kliky zatopeného auta, zatímco kolem proudila kvanta kalné vody.

Policisté se k ní přiblížili na člunu a snažili se ji dostat na palubu, ale značně vystresované zvíře se nejprve bránilo, protože si myslelo, že jej odnáší voda. Nakonec si však dalo říci.

Záleží na každém životě

Video sklidilo velký ohlas i na sociálních sítích a lidé nešetřili pochvalami. „V Dubaji záleží na každém životě,“ napsala k záběrům místní tisková agentura.

Na konci videa je pak vidět, že jak je pro kočky typické, tak i tato malá šelma začne ze člunu okamžitě kontrolovat situaci a v následujících sekundách pravděpodobně převzala velení celé operace.

Kocour se před vysavačem schoval do komína, museli jej vyprostit hasiči

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám