Hlavní obsah

Devítiletému chlapci ujel školní autobus, tak si vzal matčino auto. Naháněla jej policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletý kluk z malého kalifornského města Oroville bude od spolužáků asi ještě dlouho poslouchat narážky o šprtech. Když totiž na konci března nestihl školní autobus, nasedl do matčina auta a spěchal do školy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec, jehož jméno kalifornská policie nezveřejnila, se nehodlal smířit s tím, že mu ujel školní autobus, a pokusil se do školy dostat po vlastní ose. Alespoň to tedy tvrdil, když jej cestou zastavila policejní hlídka.

Ta si nejprve všimla auta, které na jedné z křižovatek ve městě Oroville zastavilo poněkud podivně. Policisté proto řidiči prostřednictvím palubního megafonu a světelné signalizace nařídili, aby svůj vůz odstavil, načež se auto rozjelo, odbočilo, projelo areálem čerpací stanice a nakonec zastavilo na parkovišti nedaleko místní základní školy, kde ještě nacouvalo do policejního vozu.

Když policisté vystoupili a uviděli devítiletého řidiče, nevěřili vlastním očím.

„V autě byl malý kluk a omlouval se, že se jen snažil dostat do školy,“ uvedl zasahující strážník Terry Dunn a dodal, že po chvíli se na místo sjely i další hlídky, aby se přesvědčily, že si Dunn v hlášení přes vysílačku nevymýšlí.

V první chvíli nebylo jasné, zda měl chlapec původně skutečně namířeno do školy, a zanedlouho se na místo dostavili také ředitel školy a rodiče.

Matka malého řidiče pak podle serveru ABC 15 News sdělila, že když chlapec odcházel z domu, byla v koupelně, a tak neměla nejmenší tušení, že si vzal klíče od jejího auta.

Britská policie zadržela jedenáctiletého chlapce, který řídil BMW

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám