Hlavní obsah

Britská policie zadržela jedenáctiletého chlapce, který řídil BMW

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská policie zadržela jedenáctiletého chlapce, který po jedné z hlavních dálnic řídil vůz značky BMW s ukradeným karavanem v závěsu. Byl obviněn z několika trestných činů.

Foto: Profimedia.cz

Jedenáctiletý chlapec jel po britské dálnici v černém BMW s karavanem.

Článek

Policie obdržela telefonát o ukradeném karavanu z rekreačního kempu poblíž města Thirsk v severovýchodní Anglii. Podle policejního prohlášení také získala informaci, že ho odtáhlo černé BMW. Policisté poté vůz vypátrali na dálnici M1, která spojuje Londýn se severněji ležícím Leedsem.

„Nic nás však nepřipravilo na to, že za volantem seděl školák,“ uvedla policie pro oblast severního Yorkshiru. V Británii je zákonem stanovený minimální věk pro řízení automobilu 17 let, doplnila agentura Reuters.

Chlapec byl zadržen pro podezření z řady trestných činů včetně krádeže a vloupání i z přestupků proti bezpečnosti silničního provozu včetně nebezpečné jízdy, uvedla policie. Byl vyslechnut a poté byl propuštěn na kauci, zatímco bude pokračovat vyšetřování.

Desetiletého řidiče zadrželi za rychlost, jeho otec nasával na sedadle spolujezdce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám