Hlavní obsah

Děravý kondom vypadá titěrně, na velikosti však nezáleží

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si v obchodě koupíte pánskou ochranu, tak nějak předpokládáte, že v ní nebude žádná dírka, která by mohla způsobit neplánované početí. Zároveň však existuje řada odmítačů kondomů, ať už z jakéhokoliv důvodu. Kalifornská firma přišla s neotřelým řešením, plánuje ve velkém vyrábět titěrné kondomy, které na první pohled vypadají jako děravé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv to může znít poněkud nesmyslně, je jasné, že díra v pánské ochraně nebude umístěna ve špičce. Kondom Galactic Cap, který je navržen tak, aby chránil pouze špičku penisu, má zajistit maximální požitek během sexuálního aktu, zároveň však také ochranu před nechtěným početím či pohlavně přenosnou nemocí, ačkoliv v tomto případě není ochrana tak vysoká jako u běžného kondomu.

Nový typ ochrany z polyuretanu má přesvědčit zejména ty, kteří kondomy z různých důvodů systematicky odmítají. „Jedná se o bezpečnou ochranu, která díky otvorům po stranách zároveň poskytuje maximální stimulaci a potěšení během sexu. Doufáme, že výsledkem bude častější používání kondomů po celém světě,” uvádí ke svému produktu firma Powell Development Group. Na světě podle statistik používá kondom pouze pět procent mužů, ve vyspělých zemích je to pak každý pátý.

Charles Powell, zakladatel firmy, přišel před několika lety s myšlenkou nového designu pánské ochrany poté, co se jeho kamarád nakazil virem HIV. „Byl jsem tenkrát v šoku, byli jsme jako bratři,” uvedl Powell, jehož nápad se v průběhu let stále zdokonaluje a od vytvoření prototypu kondomu Galactic Cap uběhlo již sedm let. „Každý rok se počty prodejů zdvojnásobují,” doplnila společnost.

Přemáchnout, vysušit a do krabičky. Vietnamci zrecyklovali statisíce kondomů

Koktejl

Firma svůj nový produkt poslední roky testuje a nezaznamenala zatím žádná negativa spojená s používáním. Přesto Galactic Cap zatím nemá potřebná povolení k tomu, aby mohl být prodáván na trhu jako kondom. Objednat si jej lidé mohou na internetu na vlastní nebezpečí, balení dvou kusů vyjde bez poštovného na 10 dolarů (210 korun)

V současné době společnost rovněž spoléhá na crowdfundingovou kampaň. Pokud bude úspěšná a podaří se vyjednat příslušná povolení pro uvedení na trh, pak se možná brzy objeví na pultech nový typ ochrany, který poskytne kromě bezpečí také solidní zábavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám