Hlavní obsah

Demoliční experti neuspěli při odstřelu stadiónu. Prý je postavený příliš dobře

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikonický stadión Silverdome v detroitskému předměstí Pontiacu, na kterém až do roku 2001 hrál fotbalový tým Lions, se měl v neděli v půl deváté ráno zhroutit vlivem desítek odpálených náloží. Když exploze dozněla a prach se ustálil, přihlížející nevěřili svým očím. Budova pořád stála dál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: I po odpálení náloží zůstal stadión státVideo: Reuters

 
Článek

Stadión je nefunkční od roku 2001 a nyní má uvolnit místo nové zástavbě. Nedělní odstřel měl zahájit postupnou devíti až dvanácti měsíční likvidaci sportovního svatostánku.

Nálože byly umístěny ke každému z ocelových nosníků, které podpíraly horní prstenec budovy. Záměr byl jasný: po zničení podpěr se měla horní část stadiónu zhroutit. Po výbuchu se však vůbec nic nestalo.

„Silverdome byl zkrátka postaven až příliš dobře,“ smál se jeden z pracovníků při rozhovoru pro CNN. Ačkoliv demolice neodstartovala podle plánů, další z pracovníků se velkého zdržení neobává. „Spadne to – jenom nevíme kdy. Musíme teď jenom počkat, dokud gravitace neodvede svou práci,“ uvedl.

Na počátek likvidace stadiónu se přišly podívat desítky lidí. Mnoho z nich, ať už šlo o sportovce nebo o diváky, mělo s místem spojeny ty nejhezčí vzpomínky. Silverdome byl převážně domovem týmu amerického fotbalu Detroit Lions, hráli zde však i basketbaloví Pistons, fotbalový tým Detroit Express a různé univerzitní týmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám