Hlavní obsah

Dealerovi ukradli drogy, na pomoc si zavolal policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dopadením Jamese Beaumonta měli britští policisté velmi snadnou práci. Tento drogový dealer totiž sám zavolal na policejní stanici, aby nahlásil, že mu drogy někdo ukradl. Finální verdikt u soudu zatím nepadl a Beaumont byl propuštěn na kauci.

Foto: Profimedia.cz

James Beaumont

Článek

Na začátku týdne proběhlo první soudní stání s osmatřicetiletým Jamesem Baumontem, který předtím zavolal na policii, aby oznámil, že mu někdo vnikl do domu a ukradl odtud nemalé množství drog. Měl přesný přehled, co všechno se ztratilo, a policistům to tak dokonce sám nadiktoval.

Seznam to byl bohatý, protože Beaumontův distribuční záběr byl velice široký. Mezi drogami, které se ztratily nebo které pak byly nalezeny i v jeho domě, tak byly například prášky na spaní či marihuana, ale také třeba kokain, extáze a LSD. Vedle návykových látek se v dealerově domě našlo rovněž šest taserů.

Polehčující okolnosti

Prokurátor u soudu tvrdil, že s distribucí Beaumontovi pomáhali i další lidé, ale ten to odmítá. Podle obhájce Beaumont navíc trpí psychickými problémy, které mohou souviset s tím, že v minulosti sám drogy užíval.

Soudce tedy líčení odročil na 22. září, protože se chce seznámit se všemi dostupnými důkazy včetně dat stažených z Beaumontova telefonu. Obžalovaný byl zatím propuštěn na kauci a v jeho prospěch hrají i některé polehčující okolnosti, napsal web Daily Mail.

Nebyl totiž zatím nikdy odsouzen a také aktivně spolupracuje se službou, která se zaměřuje na závislosti, aby definitivně uzavřel svou vlastní drogovou minulost.

Kanaďan si otevřel obchod s drogami. Zatkli ho do 24 hodin

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám