Hlavní obsah

Dealeři omylem poslali drogy za miliony dvěma starým důchodcům

Novinky, tcs

Když staří manželé objevili stát těžký balíček před jejich domem nedaleko australského městečka Werribee, netušili, kdo by jim ho mohl poslat. Po jeho otevření byli zmatení ještě více. Uvnitř bylo zhruba 20 kilogramů neznámé bílé látky. Jak zjistila policie, jednalo se o metamfetamin v hodnotě milionů australských dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Metamfetamin (ilustrační foto)

Článek

Překvapený manželský pár nevěřícně zíral na otevřený balíček, ve kterém byly úhledně naskládány pytlíky s drogou. Manželé se rozhodli okamžitě zavolat policii. „Obyvatelé domu byli opravdu staří, takže si ani moc neuvědomovali důležitost takového nálezu,“ uvedl pro australskou televizi ABC detektiv Matthew Kershaw.

Policisté měli naopak jasno. V balíčku bylo dvacet kilogramů metamfetaminu. Jak policie uvedla, takové množství by se na ulicích prodalo zhruba za 10 milionů australských dolarů (zhruba 161 milionů korun).

Vyšetřování následně dovedlo kriminalisty na předměstí Melbourne jménem Bandoora. Tam zatkli třicetiletého muže, který měl zpackanou distribuci na svědomí. Při policejní razii u něj doma našli dalších dvacet kilo metamfetaminu.

Díky těžko uvěřitelné chybě drogových dealerů a důchodcům, kteří policii ihned zavolali, se do oběhu nedostalo přes osm set tisíc dávek drogy. Muž byl obviněn z několika trestných činů, vyšetřování stále pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám