Hlavní obsah

Čtvrtníčkovy billboardy parodují premiéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Politické strany mohutně zbrojí na nadcházející podzimní volby do krajských zastupitelstev a do třetiny Senátu. Jako první rozjela kampaň ČSSD, která na billboardech propaguje sociálnědemokratického premiéra Stanislava Grosse. Právě billboardy s jeho podobiznou se v minulých dnech staly na internetu vítaným terčem lidové tvořivosti.

Foto: Jan Řehounek

Jednou z vítězek je i Ilona Pluhařová z Valdic.

Článek

Svou vlastní kampaň paradující premiéra v těchto dnech zahájil i herec a známý recesista Petr Čvtrtníček. Filmový publicista Tomáš Baldýnský, který pro Novinky píše Baldachýn, zaslal naší redakci reprodukci billboardu, na němž je Čtvrtníček se slogany "Jsem sociální demokrat" a "Myslím to upřímně", které používá ve své kampani premiér Gross. Billboard má i podobnou grafickou koncepci.

"Petr Čtvrtníček je ze ´sociální demokracity´ podezříván už dlouho, kdo by však předpokládal, že se ke své orientaci přihlásí veřejně," píše na serveru Kompost Tomáš Baldýnský.

"Vše vám řeknou na volební štábu v Lidovém domě," uvedl pro Novinky Čtvrtníček. Billboardy visí na několika místech v Praze, například na Kavčích horách, u dálnice D1 u Velké Bíteše a Velkého Meziříčí, a dále ve Zlíně a Uherském Hradišti.

Gejzíry recesistických nápadů uplatnil Čtvrtníček především v pořadu České televize Česká soda. V červnu 1996 měl mít Čtvrtníček na svědomí i reklamu v hereckém klubu pražského Divadla Na Zábradlí. Nad jedním ze stolů visel nápis "Zde sedával Ladislav Winkelbauer". Winkelbauera téhož roku v březnu nedaleko divadla zadržela policie. Byl hledán pro dvojnásobnou vraždu z roku 1994.

Reklama

Související články

Gross vytáhne do voleb s upřímností

Úřadující šéf ČSSD a premiér Stanislav Gross zahájí v nejbližších dnech celostátní část kampaně strany k listopadovým volbám do krajských zastupitelstev....

Výběr článků

Načítám