Hlavní obsah

Číšník dostal za malou laskavost obří spropitné

Dvaatřicetiletý americký číšník Kasey Simmons rád přináší úsměvy a dobrou náladu jiným. Minulý týden to však byl on, kdo se rozzářil. Jedna ze zákaznic restaurace Applebee v Dallasu, kde pracuje, mu nechala nezapomenutelné spropitné. Útrata činila pouhých 0,37 dolaru (devět Kč) a spropitné 500 dolarů (12 000 Kč), uvedla televize CNN.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Objednala si nejlevnější položku v jídelním lístku,“ řekl Simmons. „Ochucenou vodu,“ upřesnil. Vysvětlení, proč je spropitné tak velké, bylo napsáno na ubrousku.

Simmons den předtím nakupoval v místním obchodu s potravinami. U pokladny si všiml starší sklíčené ženy. Další nakupující kolem ní procházeli, Simmons však ne. Začal s ní mluvit. Žena mu sice nevysvětlila, proč je smutná, ale Simmons jí zlepšil náladu a dokonce jí zaplatil nákup.

Nákup činil 0,37 dolaru, spropitné bylo 500 dolarů.

„Bylo to jen 17 dolarů, ale nejde o peníze,“ říká. „Jde o to, ukázat někomu, že o něj máte starost,“ komentoval svůj skutek Simmons.

Spropitné v restauraci zřejmě bylo od ženiny vděčné dcery. Podle informací na ubrousku matka trpěla úzkostí, protože ten den zrovna uplynuly tři roky od úmrtí jejího manžela.

„Z jednoho z nejdepresivnějších dní v roce jste udělal mé matce krásný den,“ uvádí se na ubrousku. „Trval jste na zaplacení. Řekl jste jí, že je velmi krásná žena. Po otcově smrti už jsem ji neviděla takhle se smát.“ Jméno dárkyně, ani ženy, které udělal radost, se však Simmons nedozvěděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám