Hlavní obsah

Čínská farma vypustí šest kriticky ohrožených aligátorů odchovaných v zajetí do přírody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest jedinců kriticky ohroženého aligátora čínského bude v nejbližší době vypuštěno do svého přirozeného prostředí. Zvířata, která byla odchována na farmě ve městě Süan-čcheng v čínské provincii An-chuej, se před vypuštěním podrobí řádnému výcviku, který jim pomůže v divočině přežít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z rezervace vypustí šest ohrožených aligátorů do přírodyVideo: Reuters

 
Článek

Aligátor čínský žijící jen na území Číny je jedním z nejohroženějších druhů svého rodu. Podle agentury Reuters se ve volné přírodě v provincii An-chuej vyskytuje pouhých zhruba 150 jedinců.

Tamní farma se snaží počet aligátorů zvýšit, a tak je chová alespoň v zajetí, kde se jim daří relativně dobře. V současné době se pracovníkům farmy podařilo dostat na počet několika tisíců jedinců, z nichž vybrali šest šťastlivců, které v nejbližší době vypustí do volné přírody.

Ty nejprve označili elektronickým čipem a podrobili je testům DNA, aby zamezili příbuzenskému křížení a nyní je čeká výcvik, díky němuž se následně lépe přizpůsobí životu v jejich přirozeném prostředí.

Farma ve městě Süan-čcheng je jediným místem na světě, které chová aligátory čínské v zajetí. Od roku 2003 jich už do volné přírody vypustila celkem 102. Podle výzkumů byla jejich adaptace úspěšná a v divočině se dokonce začali rozmnožovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám