Hlavní obsah

Číňanka přišla o ruku, aby zachránila dvouleté dítě před náklaďákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalé hrdinství prokázala šestačtyřicetiletá žena z města Suej-ning ve středočínské provincii S‘-čchuan. Když žena, kterou čínská média uvádějí jako Ran, uviděla dvouletého chlapce, jak míří do ulice přímo před jedoucí nákladní vůz, neváhala a skokem ho zachránila před jistou smrtí. Dítě vyvázlo jenom s lehkými zraněními, žena bohužel přišla o ruku.

Stálo to za to, řekla žena, která zachránila batole před přejetím náklaďákem, ale sama při tom přišla o ruku.Video: AP

 
Článek

Nehoda se odehrála už 2. října a zachytily ji bezpečnostní kamery. Malý chlapec se vůbec nedíval kolem sebe a namířil si to přímo do silnice.

Ran se ho pokoušela dohonit, ale povedlo se jí to až na vozovce, kudy tou dobou jelo nákladní auto. Řidič se pokoušel oběma vyhnout, v té rychlosti to bylo ovšem téměř nemožné.

Díky ženě však dítě přežilo. Oba byli místními rychle převezeni do nemocnice. Chlapec vyvázl jen s odřeninami, ovšem Ran museli lékaři amputovat levou ruku, na pravé ruce utrpěla těžká poranění.

„Nemyslela jsem v tu chvíli na nic jiného než stáhnout ho zpátky. Myslela jsem jen na záchranu toho chlapce,“ uvedla Ran. „I když jsem přišla o ruku, zachránila jsem tomu chlapci život, stálo to za to,“ dodala.

Zběsilou jízdu tesly čínským městem nepřežili dva lidé. Natočily ji kamery

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám