Hlavní obsah

Chyba zajistila muži výhru o desítky milionů vyšší

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za chyby se platí, tvrdí staré rčení. Někdy tomu však může být i naopak, jak zjistil šestapadesátiletý Samir Mazahem z amerického Michiganu. Omylem si totiž vsadil dvakrát na stejná čísla a v tamní loterii Mega Millions tak místo jednoho milionu dolarů vyhrál rovnou dva (46,2 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mazahem se rozhodl vsadit pomocí online aplikace. „V tiketu jsem zadal čísla, která jsou daty narození mých příbuzných,“ uvedl šťastlivec z Dearborn Heights pro provozovatele loterie Michigan Lottery.

Posléze si muž uvědomil, že čísla 01, 05, 09, 10 a 23 by se mohla ještě někdy hodit, chtěl si je tedy v aplikaci uložit mezi oblíbené. „Zapomněl jsem si je uložit, takže jsem šel do aplikace ještě jednou, abych to udělal. Zapomněl jsem ale, že to znamená, že ta čísla musím ještě jednou vsadit,“ uvedl Mazahem.

Pohádkový jackpot ve sportce si vyzvedla studentka žijící v zahraničí

Koktejl

Že by si však podruhé vsadil, to si muž neuvědomil. Došlo mu to až v okamžiku, kdy kontroloval možnou výhru a aplikace mu oznámila, že 1 milion dolarů (23,1 milionu korun) vyhrál hned dvakrát.

„Nemohl jsem uvěřit, že je to pravda. Trvalo mi několik dní uvědomit si, že díky své chybě jsem získal dvojnásobek,“ řekl muž. Za výhru si hodlá pořídit nový dům a zbytek ponechat jako úspory na důchod.

Reklama

Výběr článků

Načítám