Hlavní obsah

Chtěla zabít exmanžela. Vraha hledala na stránkách „Najměte si zabijáka“

Novinky, tsc

Policie amerického státu Michigan minulé úterý zatkla a obvinila z vraždy ve stadiu přípravy Wendy Weinovou z města South Rockwood. Weinová plánovala zabít svého bývalého manžela a za tímto účelem vyplnila formulář na stránkách rentahitman.com (Najměte si zabijáka). Netušila, že tyto stránky provozuje člověk, který úzce spolupracuje s policií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kontaktovat nájemného vraha naštěstí není úplně jednoduché. Teď už to ví i Wendy Weinová, která se chtěla zbavit svého bývalého manžela. Příliš nedumala nad tím, jak to provést, a když si našla stránky Najměte si zabijáka, neváhala a vyplnila registrační formulář.

Stránka nabízí „vyřešení krizové situace“ během několika kliknutí a dokonce nabízí reference spokojených zákazníků (pochopitelně s rozmazanými obličeji). Ženu neodradila ani informace, že stránka funguje v souladu se zákonem o ochraně soukromých údajů nájemných vrahů z roku 1964 a další očividné nesmysly.

Žena vyplnila objednávkový formulář a provozovatel stránek vystupující jako zprostředkovatel Guido, celým jménem Guido Fanelli - s rodinou v byznysu od roku 1920, dohodl ženě setkání se zabijákem, na kterém doladí detaily.

Najatý vrah úkol v Madridu nesplnil, klientka si šla stěžovat na policii

Koktejl

Žena se opravdu s domnělým profesionálem setkala a za vraždu svého exmanžela mu nabídla 5000 dolarů (zhruba 113 tisíc korun). Neměla ani tušení, že peníze nenabídla zabijákovi, nýbrž policistovi.

„Nabídla mu peníze za vraždu svého exmanžela, který žije v jiném státě, a část peněz mu dala předem na cestovní výlohy,“ uvedla ve svém prohlášení michiganská policie. Minulé úterý policisté ženu zatkli a obvinili z vraždy ve stadiu přípravy a použití počítače k nelegálním aktivitám.

Stránka vznikla za úplně jiným účelem

Stránku rentahitman.com založil Bob Innes z Kalifornie. Původně to měla být stránka, která měla zákazníkům nabízet SEO optimalizaci. Mělo se jednat o odlehčenou slovní hříčku, která lidem měla sdělit, že si lidé mohu pronajmout (rent) služby člověka (man), který jim vylepší kliknutí na jejich webovou stránku (hit).

Innes na stránku postupně zapomněl a věnoval se jinému podnikání. V roce 2008 ale jen tak pro zajímavost otevřel e-mailovou schránku s adresou stránky a zkoprněl. Schránka byla zavalena žádostmi od lidí, kteří si chtěli zaplatit nájemného vraha.

V Číně padl rozsudek nad neochotnými nájemnými vrahy

Koktejl

Některé vzkazy nebyly seriózní, některé byly míněny smrtelně vážně. Takové Innes předal policistům. Za dobu provozu stránky už takto pomohl dopadnout na 130 lidí, kteří se později setkali s policistou v přestrojení a chtěli naplánovat vraždu.

Innes se v rozhovoru pro server SF Gate svěřil, že je z provozu stránky už unavený, FBI ani jiné policejní složky nechtějí provoz stránky převzít. Mezitím však stále chodí jedna až dvě žádosti o vraždu týdně. „Kvůli prostému faktu, že stránka zachránila životy, musím se o ni starat dál, než vymyslím, co s ní,“ uzavřel Innes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám