Hlavní obsah

Chtěl vykrást dům, z komína ho vysekali na poslední chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neslavně dopadl zloděj, který se po vzoru Santa Clause snažil dostat do domu v americkém Marylandu. V pozdních večerních hodinách uvázl v komíně a nemohl se dostat ani dovnitř, ani ven. Zloděj, který začal prosit a plakat, se nakonec dočkal vysvobození, když hasiči dokázali ve stěně vysekat dostatečně velkou díru, kterou ho mohli vytáhnout ven.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V sobotu 8. ledna si Ibrar Khan z města Silver Springs udělal se svou rodinou pohodový filmový večer. V třeskuté zimě nesměl chybět plápolající krb a místní pochoutka zvaná s’more (zkrácenina slov some more, tedy něco navíc, jde o název sendviče ze dvou grahamových sušenek potřených čokoládou, mezi který je vložen rozpečený marshmallow).

O několik hodin později už celý dům spal, když Khan zaslechl podivný hluk. „Jako kdyby někdo mlátil do zdi,“ popsal zvuky muž pro server NBC. Mohlo být tak kolem třetí ráno a Khan se opatrně vydal na prohlídku domu a garáže. Nikoho neobjevil, přesto pro jistotu zavolal policii. Zvuky byly příliš silné, než aby pocházely odněkud ze sousedství.

Hlídka přijela během několika minut. Zvuky utichly, policisté zkontrolovali pokoje i dvorek. Když nic nenašli, odjeli. Jen o pár minut později se zvuky ozvaly znovu. Khan se pozorně zaposlouchal. Když se posléze ke zvukům přidalo i nešťastné sténání a modlitby, zamířil Khan neomylně ke krbu a policii zavolal podruhé.

Policisté přijeli opět během několika minut, ke Khanovu hlášení se však stavěli už poněkud roztrpčeně a skepticky. Muž je však zavedl ke krbu. „Můj bože, někdo tam opravdu je,“ vykřikl jeden z policistů.

Vloupal se do restaurace a opilý usnul na gauči, teď si ustele ve vězení

Koktejl

Na místo dorazilo kromě dalších policistů ještě dvanáct hasičů a záchranáři. Ti se ke zloději dostali skrz stěnu za pět minut dvanáct. Muže totiž našli téměř v bezvědomí. Po převozu do nemocnice lékaři uvedli, že utrpěl těžká zranění, ale jeho stav je stabilizovaný.

Zloděj tak může Khanovi a jeho rodině děkovat za záchranu života. Khan uvedl, že on i rodina doufá ve zlepšení jeho zdravotního stavu, zároveň je rád, že se zloděj nedostal dovnitř. „Kdo ví, co by se pak mohlo stát,“ uvedl Khan. Je jasné, že zloděj bude obviněn, policie nicméně zatím nesdělila ani jeho identitu, ani konkrétní trestné činy, kterých se měl dopustit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám