Hlavní obsah

Vloupal se do restaurace a opilý usnul na gauči, teď si ustele ve vězení

Jednatřicetiletý recidivista Samuel Mulligan z Cardiffu stráví následující rok ve vězení. Vloupal se totiž do restaurace, kde vypil velké množství alkoholu a ještě před ranním příchodem personálu usnul na gauči. Prostředí za mřížemi Mulligan dobře zná, naposledy z něj vyšel před několika týdny.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace Las Iguanas

Článek

Velké překvapení čekalo na personál restaurace Las Iguanas, kam se patnáct minut po třetí hodině ranní Mulligan vloupal. Na mol opilý muž ležel obličejem dolů na jedné ze sedaček a za barem nechal pokladny připravené k otevření. Vedoucí restaurace výtržníka zavřela uvnitř a přivolala policii.

„Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, že muž se do podniku vloupal, napil se z několika lahví s tvrdým alkoholem, přemístil pokladny a později usnul na gauči. Pokladny zůstaly nerozbité. Měl na sobě kuklu, rukavice a při činu si svítil baterkou. Do restaurace se dostal požárními dveřmi,” uvedl prokurátor Laurence Jones u soudu v Newportu.

Mulligan byl po příjezdu policie zatčen a obviněn z vloupání. Sám uvedl, že je zdravotně v pořádku a o chvíli později byl na policejní stanici vyslechnut. Kromě vloupání se přiznal i k dalším krádežím v obchodech s oblečením, kde odcizil značková trička a bundy za stovky liber.

Dvojice drzých zlodějů brala lidem věci z nákupních košíků, natočila je kamera

Krimi

V poslední době byl Mulligan třikrát odsouzen za krádeže, celkem má na svém kontě asi 60 přestupků. „Připustil, že měl v úmyslu odcizit pokladny, ale neudělal to, kromě vypitého alkoholu nedošlo k žádné škodě. Žádná z jeho krádeží nebyla příliš sofistikovaná,” uvedla obžaloba.

Mulligan měl v roce 2016 dopravní nehodu, při které utrpěl zlomeninu čelisti. Ta trvale znetvořila jeho obličej. Kvůli tomu se chová velmi úzkostně. Ani to ale soudce neobměkčilo a recidivistu poslal na 12 měsíců za mříže.

„Uznávám, že jste nekladl při zatýkání žádný odpor a nechoval jste se agresivně. Ale v minulosti jste nedodržoval žádné soudní příkazy a pravděpodobnost opakování trestných činů je vysoká, zatímco vyhlídky na nápravu nízké,” uvedl soudce. Kromě trestu odnětí svobody musí Mulligan zaplatit škodu ve výši 156 liber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám