Hlavní obsah

Chtěl podvést pojišťovnu, tak si přivodil omrzliny suchým ledem. Přišel o peníze i o nohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchajwanské úřady minulý týden obvinily dva studenty z pokusu o pojišťovací podvod. Jeden z nich měl nohy zhruba deset hodin v suchém ledu, což mu způsobilo tak silné omrzliny, že mu lékaři obě nohy amputovali. Pojišťovny následně odmítly plnění, protože v den incidentu vůbec nemrzlo.

Foto: Profimedia.cz

Suchý led (ilustrační foto)

Článek

Dvacetiletí mladíci Čchang a Liao jsou spolužáci ze střední školy, ale po nástupu na univerzitu na nějakou dobu ztratili kontakt. Loni v lednu se však Liao Čhangovi ozval, aby jej informoval, že je v hledáčku zločineckého gangu. Vystrašený Čchang pak začal přemýšlet, jak tuto situaci vyřešit, a Liao přišel s nápadem, že by mohli získat peníze od pojišťoven.

Plán byl takový, že Čchang uzavře několik pojištění a pak si sám přivodí zranění, za nějž inkasuje pojistné plnění. Na konci loňského ledna se tak oba mladíci vydali na skútru do obchodu pro hromadu suchého ledu, do kterého pak Čchang strčil nohy, aby si přivodil omrzliny. Liao jej pro jistotu ještě připoutal k židli, nechal jej tak přibližně deset hodin a při tom jej fotil a natáčel, informoval server Taiwan News.

Po převozu do nemocnice se lékaři nejprve snažili Čchangovy nohy zachránit, ale po pár dnech již byla amputace nevyhnutelná. Následně Čchang nahlásil svůj případ pojišťovnám, po kterých požadoval plnění ve výši 41,26 tchajwanského dolaru (přes 30 milionů korun). Tvrdil, že k omrzlinám přišel, když s Liaoem jeli na skútru.

Pojišťovny se však k vyplacení peněz moc neměly, a to v první chvíli zejména proto, že smlouvy byly uzavřeny jen krátce před úrazem. Podezření na pokus o podvod se následně potvrdilo, když vyšlo najevo, že v den, kdy měly Čhangovy nohy omrznout, se teploty na Tchaj-wanu pohybovaly mezi pěti a patnácti stupni Celsia.

Jedna pojistka však nakonec přece jen vyplacena byla. Její výše v přepočtu činila zhruba 168 tisíc korun, ale Čchang z těchto peněz pravděpodobně neuvidí vůbec nic, protože mu podle místních médií budou zabaveny.

Američan si nechal useknout obě chodidla, aby dostal peníze od pojišťovny

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám