Hlavní obsah

Chlubit se na seznamce mrtvým zvířetem nebyl dobrý nápad. Ženu stál 50 tisíc

Novinky, nčs

Seznamovat se prostřednictvím mobilních aplikací je čím dál běžnější. Stejný záměr měl i čtyřiadvacetiletý Američan Cannon Harrison, jenž pracuje pro vládní agenturu chytající pytláky. Když mu poslala neznámá ctitelka fotku s mrtvým srncem, bylo po seznamování. Harrison ženu vypátral a ta jen díky zaplacené pokutě neskončila ve vězení, informoval server Washington Post.

Foto: Facebook Oklahoma Game Wardens

Žena pózovala s mrtvým srncem.

Článek

Lovec pytláků ze státu Oklahoma se nejdřív domníval, že si z něj někdo dělá legraci. „Vypadalo to, že někdo žertuje. Ví přece, čím se živím,” nevěřil zpočátku až příliš jednoduchému polapení pytlačky.

Věřit zřejmě začal, až když mu žena poslala fotku, na níž je vyfocena se svou kořistí, kterou ulovila pomocí nedovolené techniky „spotlight”, při níž je zvíře oslněno prudkým světlem.

Harrisonovi běžně trvá několik měsíců, než pytláka dopadne. Tentokrát měl ale štěstí a čekala ho jednoduchá práce. Při komunikaci s ženou nezpanikařil a nechal si po krátké konverzaci poslat fotku, díky které ženu mohl vypátrat a usvědčit ji z pytláctví.

Vězení se vyhnula

Ženě podle zákona hrozil i pobyt ve vězení. Nakonec zaplatila pokutu ve výši 2400 dolarů (asi 53 700 Kč) a odnětí svobody se vyhnula.

Reklama

Výběr článků

Načítám