Hlavní obsah

Chirurg se virtuálně účastnil soudu. Během něj operoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velmi netradiční soudní slyšení se postaral kalifornský lékař Scott Green. Na virtuální jednání přes aplikaci Zoom se totiž připojil během operace. Přestože ubezpečil, že v klidu zvládne obojí, soudní komisař se po chvilce rozhodl setkání odročit, aby pacient nepřišel k úhoně.

Foto: Profimedia.cz

Lékař operoval během vlastního soudního jednání (ilustrační foto)

Článek

Green se do virtuální soudní síně dostavil ve čtvrtek, podle všeho se měl řešit jeho vlastní dopravní přestupek. Plastický chirurg se ale rozhodl být na dvou místech zároveň, a tak soudního úředníka poněkud zaskočil, když se na konferenci objevil oděný do operačního oblečení a na sále, uvádí server NBC News.

„Dobrý den, pane Greene. Jste připraven na soudní jednání? Trochu to vypadá jako byste byl právě na operačním sále,“ uvedl úředník.

„To jsem, pane. Jsem na operačním sále. A ano, jsem připraven na jednání, můžete pokračovat,“ opáčil chirurg, který během čekání na soudního komisaře Garyho Linka dále pracoval.

Incident prošetří lékařská komora

Link ovšem lékařovými schopnostmi zvládat dvě věci najednou uchvácen nebyl. „Pokud se nepletu, tak vidím obžalovaného, který je uprostřed operačního sálu, a zdá se, že aktivně poskytuje služby pacientovi,“ řekl. „Je to pravda, pane Greene?“ tázal se udivený komisař a Green jen stoicky přitakal.

Přestože Link neměl v plánu soudní jednání odročit, řekl, že mu více záleží na zdraví a životě lidí. Slyšení proto přesunul na začátek března.

Když se server NBC News pokoušel získat Greenovo vyjádření, chirurg reportéry odbyl a položil telefon. Kalifornská lékařská komora nicméně uvedla, že si je incidentu vědoma a prošetří ho. Mluvčí Carlos Vilatoro doplnil, že komora od lékařů očekává, že budou při péči o pacienty dodržovat standardní postup.

Právník si během videohovoru omylem zapnul filtr. Se soudcem tak mluvil jako koťátko

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám