Hlavní obsah

Chechtající se vlci z Brna se objevili na speciální eurobankovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojice chechtajících se vlků polárních z brněnské zoo to dotáhla až na speciální eurobankovku. Jejich fotka, na níž to vypadá, jako by se dva z nich vysmívali svému kamarádovi, vznikla náhodně v roce 2009 v Zoo Brno. Obletěla celý svět.

Foto: Zoo Brno

Chechtající se vlci ze Zoo Brno na eurovce připomínající 70. výročí vzniku zahrady

Článek

Lidé si do bublin na snímku doplňují vtipné komentáře. Na internetu koluje dodnes. Nyní se tato vlčí trojka dostala na pamětní eurobankovku, kterou vydává zoo ke svému letošnímu, 70. výročí od svého vzniku.

„Jsou to naše legendy, takže jejich výběr na eurovku byl jasnou volbou. Už je máme na turistických známkách a vzpomínkových předmětech. Co si vlastně na slavné fotce říkají, to se nám ale nepodařilo vypátrat,“ řekl Právu mluvčí brněnské zoo Michal Vaňáč.

Bankovka má nominální hodnotu nula, takže jde o suvenýr nebo cenný kousek pro sběratele. Stát bude 80 korun. Její prodej se bude konat pouze tento pátek přímo v brněnské zoo. Vlčí eurobankovka by neměla jen připomínat výročí, ale hlavně by měla své majitele rozesmát.

Na internetu koluje nejméně dvacet verzí snímku chechtajících se vlků s nejrůznějšími vtipnými popisky – dělajícími si legraci z návštěvy u zubaře nebo ze superhrdinů ze sci-fi filmů. Původní fotografii pořídila PR manažerka, jejímž netradičním koníčkem je focení zvířat. Brněnskou zahradu proto navštěvuje často. I když si nepřeje zveřejnit své jméno, její fotografie si lze prohlédnout na instagramovém účtu nazvaném Zoo Snapper.

Pražská zoo plánuje ambiciózní Arktidu. Bez ní se rozloučí s ledními medvědy

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám