Hlavní obsah

Česká kráska chce ve finále Miss World bojovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

V sobotu se uskuteční ve Varšavě finále Miss World, za ČR bude o titul bojovat Taťána Kuchařová. Podle sázkařů má osmnáctiletá Češka šance na dobré umístění i ve světové konkurenci, své fanoušky si našla také mezi Poláky. Sympatická blondýnka chce bojovat až do posledního okamžiku, zároveň si chce velkolepé finále užít a přitom potěšit diváky.

Článek

Usměvavá studentka by za úspěch považovala, kdyby se probojovala do užšího finále, kam z více než stovky dívek porotci vyberou 16 nejkrásnějších. Optimistou je i prezident soutěže Miss ČR Miloš Zapletal. "Nikdy v minulosti jsem tomu tolik nevěřil jako nyní," řekl Zapletal.

Bez ohledu na výsledek klání o korunku Miss World je Kuchařová se svou účastí v Polsku spokojena. Obsadila už totiž druhé místo v doprovodné soutěži Miss bikiny, o pár dní později skončila šestá v kategorii Miss Dress Designer Award, v níž předvedla večerní šaty z bílého saténu z dílny české návrhářky Hany Havelkové. "Byla jsem překvapená a moc spokojená, myslím, že teď už nemám co ztratit," podotkla. "Věřím, že Česko reprezentuji dobře."

O korunce je podle Kuchařové už rozhodnuto. "Porotci měli možnost nás sledovat na každém kroku, určitě už vědí, koho zvolí. Finále je jen pro diváky," zmínila česká kráska.

Soutěž trvá už přes padesát let

O korunku nejkrásnější dívky světa budou ve varšavském Paláci vědy a kultury soupeřit slečny z více než stovky zemí. První klání Miss World se konalo v roce 1951 ve Velké Británii a nyní soutěž patří k nejznámějším a největším soubojům dívčí krásy. Finálový večer bude přenášet na 70 televizních stanic.

Česká republika zatím titul Miss World nezískala. Nejlepší umístění mezi Češkami má na svém kontě první vicemiss z roku 1998 Alena Šeredová, která na Miss World obsadila čtvrté místo.

Další mezinárodní soutěž krásy Miss Universe se letos konala v Los Angeles. Česká zástupkyně Renata Langmannová se tam ale v tvrdé konkurenci neprobojovala mezi desítku nejlepších.

Reklama

Související články

Česká Miss byla nadšena Hollywoodem

Pořádně napilno má tento týden v Los Angeles Česká Miss 2006 Renata Langmannová, kterou už tuto neděli čeká finále prestižní světové soutěže Miss Universe....

Výběr článků

Načítám