Hlavní obsah

Celebrity na cestách zažívají překvapení

Právo, Markéta Maláčová, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Série pořadů televize Prima Hvězdy na cestách, jehož první díl se bude vysílat zítra večer, se bude zajímat o to, jak české celebrity nejraději tráví dolovenou. Některé osobnosti mají vskutku svérázné zážitky.

Foto: Petr Hejna

Viklan

Článek

Jako v pohádce se cítila Leona Machálková na své dovolené v Koreji. Když se jí kamarád zeptal, jakou místní specialitu by chtěla ochutnat, poručila si hada. "Najednou jsem si připadala jako v příběhu O Zlatovlásce," líčí zpěvačka.

Jenže polévku z plazů nakonec sníst odmítla. "Chtěla jsem vidět, jak se připravuje. Kuchař přivezl tři pytle hadů různých druhů včetně jedovatých. Naházel všechny do hrnce s horkou vodou a nechal je vařit pod pokličkou." Pokrm ji nakonec odradil nevábným pachem.

Rada Leony Machálkové je proto následující: "Když chcete ochutnat nějakou pochoutku, nechoďte do kuchyně koukat pod pokličku."

Hana Zagorová zůstala bez kufrů

V noční můru se před časem proměnila Haně Zagorové cesta do Anglie. Když přistáli s manželem v Londýně, kde měl mít druhý den Štefan Margita koncert, zjistili, že jim nedorazily kufry.

"Letecká společnost nám slíbila, že je dopraví nejpozději večerní linkou. Jenže se tak nestalo," vypráví zpěvačka s tím, že už bylo pozdě na nákupy, takže u sebe neměli ani zubní pastu.

V hotelu pak v ruce Zagorová přeprala alespoň ponožky a spodní prádlo. "Naštěstí tam s námi byla Eva Urbanová, která měla také zpívat, takže mi půjčila alespoň župan," tvrdí Zagorová.

Do rána však vyprané věci nestačily uschnout. "Štefan potřeboval jít na zkoušku, tak jsem mu sušila ponožky fénem. Ale stejně musel jít zpívat na ostro (tzn. pod kalhotami nahý)." Svých zavazadel se dočkali až večer před koncertem.

Rada na cesty Hany Zagorové zní: "Vždycky si vemte do letadla malý kufříček s tím nejnutnějším."

Pavel Vítek utekl před domorodkyní

Před tmavýma očima domorodé ženy, která praktikovala rituál rovníkových kmenů woodoo, utekl při nedávné dovolené v Dominikánské republice Pavel Vítek.

Jinak ale prohlašuje, že dobrodružství na cestách přímo vyhledává. "Co nejdál od civilizace narazíte na nejhezčí zážitky," konstatuje zpěvák.

Rada Pavla Vítka pro cestovatele do exotiky: "Dva až tři dny se zotavit z přeletu, půjčit si džíp a odjet tam, kam v hotelu říkají, že určitě nesmíte."

Jitka Asterová se líbala s delfínem

Mallorca zanechala v Jitce Asterové rozporuplné pocity. "Z jídla jsem teda nadšená nebyla," tvrdí herečka. Litovala toho, že si s sebou nevzala štangli uheráku a luncheon meat.

Na druhé straně si ale pochvaluje, že se konečně poprvé svezla na jachtě. "Nikdy předtím jsem to nezkoušela, ačkoli mým životem prošlo hodně milionářů." Nadšená byla i z místních mužů, dokonce se přiznává, že se chtěla líbat s trenérem delfínů. Polibek nakonec uštědřila jedné ze cvičených kosatek.

Rada Jitky Asterové: "Na Mallorce se ptejte na keř madroň. Když totiž sníte více než deset jeho plodů, má to afrodiziakální účinek."

Těžkej Pokondr řádil na létající rybě

Pěvecké duo Těžkej Pokondr využilo cestu na řecký ostrov Rhodos k tomu, aby vyřešilo období svých hádek. Po usmíření se nakonec z jejich pobytu, jak tvrdí, stala špičková dynamická dovolená.

Zatímco Miloš Pokorný zkoumal podvodní svět, Roman Ondráček vyzkoušel svoji kondičku na vodních lyžích. Za nezapomenutelný zážitek považují půldenní jízdu na nafukovací lodi.

Tuhle adrenalinovou atrakci si nazvali po svém: létající ryba. Jezdili totiž v závěsu za motorovým člunem, který s nimi dělal psí kusy. Několikrát se ocitli s lodí ve vzduchu a byli hlavami dolů. "Byla to docela síla, dokonce jsem si lehce káknul," vzpomíná Roman.

Miloš Pokorný a Roman Vondráček radí: "Pokud si chcete tuhle jízdu také vyzkoušet, zapomeňte na to, že byste si předtím dali gyros nebo tzatziky."

Martin Maxa vyhledává divočinu

Příznivcem organizované dovolené není v žádném případě Martin Maxa, který naopak dává přednost divočině. Láká ho poznat kraje, se kterými se seznámil v knihách Karla Maye.

Rada Martina Maxy je prostá: "Nic neplánovat."

Reklama

Související články

V cizině se Zagorová od Margity nehne na krok

Pokaždé, když vidím, jaký úspěch má manžel v zahraničí, prožívám nádherné pocity. Mezinárodní konkurence je šílená. Přesto je Štefan velmi často obsazován...

Těžkej Pokondr pokřtil Kuss

Po dvouleté pauze přišla parodistická skupina Těžkej Pokondr, duo Roman Ondráček a Miloš Pokorný, s novou deskou Kuss. Pokřtili ji ve čtvrtek večer v pražském...

Výběr článků

Načítám