Hlavní obsah

Těžkej Pokondr pokřtil Kuss

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po dvouleté pauze přišla parodistická skupina Těžkej Pokondr, duo Roman Ondráček a Miloš Pokorný, s novou deskou Kuss. Pokřtili ji ve čtvrtek večer v pražském Lucerna music baru na stylovém večírku. Obal alba totiž parafrázuje desky americké skupiny Kiss i nezbytným make upem a dvěma runovými s v názvu. Proto na večírku vystoupil také Kiss Revival.

Foto: promo Doga

Doga

Článek

Co pro vás znamenají Kiss?

Kiss, to je vzpomínka na chlapecká léta, na ZDŠ, na zakázané burzy desek, kde jsme kupovali přefocené plakáty Kiss po patnácti korunách. A musíme se přiznat, že když jsme poprvé viděli obal s runovými SS, tak jsem říkali, to je hustý, pod vlivem školy jsme si mysleli, že ten nacismus skutečně propagují, než nám došlo, že je to zábava. Kiss jsou ikona a občas taky dobrej rock´n´roll.

Co vás přimělo k návratu?

Návrat, on to ani návrat není, je směšné hovořit o comebacku po dvou letech, když jsme si dali jen pauzu a někteří novináři z toho vysoudili, že končíme. Přestože se deska Jéžíšmarjá dobře prodávala, my jsme s ní nebyli spokojení, každej fór se jednou přežere, a tak jsme se rozhodli dát si pauzu než nás něco napadne. Navíc jsme rozjížděli rádio Expres, což nám zabralo dost času.

Dobře, proč jste tedy začali zase nahrávat?

Scházel nám ten kumšt. A zábava. Rozjíždět rádio zábava zrovna není. A tak jsme si pouštěli písničky, které se nám líbily nebo naopak nelíbily, jestli nás něco nenapadne.

Uvažujete o turné?

Před dvěma lety jsme si vyzkoušeli celý koncert a pochopili jsme, že na tyto monstr akce je potřeba spousta peněz a bez sponzorů to nejde. Tehdy jsme vyprodali Velký sál Lucerny a přesto jsme skončili na nule. A co si budeme říkat, je to cirkus, estráda, a to bez tanečnic a show nejde.

Výběr článků

Načítám