Hlavní obsah

Čech chová na zahradě tygry a medvědy. Mazlí se s nimi jako se psem

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletice

Jaroslav Kaňa společně s přítelkyní Radkou Šarkanyovou chovají na své zahradě v malé vesničce Veletice na Žatecku netradiční domácí mazlíčky. Kromě psa mají také klece s divokými šelmami. Svému koníčku se věnují více než třicet let. Sousedé, kteří si na zvířecí království za tu dobu už zvykli, tak mohou slyšet za plotem bručení medvědů nebo řev lva.

Se lvem se mazlí jako se psem. Chovatel má na zahradě u domu i tygry a medvědyVideo: Novinky

 
Článek

U Kani jsou na návštěvy zvyklí, a není divu. Kdo se může pyšnit, že má u domu výběh se čtyřmi medvědy hnědými, dvěma tygry ussurijskými, lvem nebo ocelotem? Největší zájem je teď o skoro pětiměsíční medvíďata Báru a Huga nebo ročního tygříka Boba.

„Bobo je ještě hravý a kontaktní, ze začátku jsme s ním jezdili i na besedy po školách, brali ho na vycházku do polí, ale jelikož je už dnes dost velký, váží přes 150 kilo, chodíme s ním jen po zahradě, kde ho učíme základní povely, aby seděl nebo přešel z místa na místo,“ řekla o tygřím samci, který se už proslavil po boku modelky Simony Krainové v reklamě na šperky, chovatelka Radka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Novinky

Roční tygřík Bobo váží 150 kg. Zahrál si i v reklamě

Prakticky všechna zvířata pana Kani můžete znát z filmů i reklam. Medvědi účinkovali například ve filmu Dva lidi v zoo a patnáctiletý lev Leon má na svém kontě desítky reklamních spotů.

„Poslední jeho reklama byla na minerální vodu. Leona jsme si vypiplali od desetidenního lvíčka, kdy byl ještě slepý. Měli jsme ho tři roky v domě, spal s námi v posteli, chodil s námi na pivo. Je to moje nejoblíbenější zvíře,“ usmívá se chovatelka.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Jaroslav Kaňa nejprve pracoval čtyři roky u cirkusu jako ošetřovatel medvědů. V těchto zvířatech se zhlédl a pořídil si vlastní. Společně s přítelkyní pak začali pracovat s dalšími šelmami. Se svými zvířecími svěřenci jezdí i na besedy po školách a školkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám