Hlavní obsah

Bývalý voják se chce znovu přidat k armádě, v cestě stojí nečekaný problém

Novinky, nčs

Osmatřicetiletý Australan Linus Wilson by se rád znovu přidal k armádě. Během koronavirové pandemie totiž přišel o práci v pohostinství a návrat do uniformy jej láká. Do cesty se mu však postavilo chybějící vysvědčení ze školy, kterou absolvoval v devadesátých letech minulého století.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wilson navštěvoval Toowong State High School v Brisbane ještě během minulého tisíciletí. Škola však již zanikla, a když její absolvent potřeboval kopii vysvědčení, musel se obrátit na odbor školství. Ten ale překvapenému muži oznámil, že se příslušný dokument ztratil.

Ačkoliv podle Wilsona byli nejdříve úředníci nápomocni, brzy se shánění přes dvacet let starého vysvědčení proměnilo v noční můru. Úřad totiž muži oznámil, že takové dokumenty je povinen uchovávat pouze po dobu sedmi let.

Koronavirus Američan jako zázrakem přežil. Pak mu přišel účet, ze kterého se hlava zatočí

Koronavirus

Wilsonovi tak nyní dokonce hrozí, že si bude muset desátý akademický rok, který navštěvují studenti ve věku 15 až 16 let, zopakovat. „Jsem opravdu odhodlaný stát se znovu vojákem a opravdu nemám chuť kvůli neschopnosti úřadů v osmatřiceti letech studovat matematiku a angličtinu pro školáky,” řekl bývalý voják.

Vzhledem k tomu, že Wilson zatím nemůže dokázat, že je opravdu absolventem školy, bude muset kvůli absurdní situaci s nástupem do armády ještě počkat.

Reklama

Výběr článků

Načítám