Hlavní obsah

Bulhar nezdemoloval čerpací stanici náhodou, přikázal mu to prý vnitřní hlas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý Bulhar narazil začátkem ledna v plné rychlosti se svým automobilem do tankovacího stojanu na čerpací stanici na slovenské dálnici D1. S odstupem času vyšlo najevo, že se nejednalo o nehodu, ale řidiči to prý říkal vnitřní hlas. Informoval o tom web startitup.sk.

Řidič zdemoloval na začátku ledna na Slovensku stojan čerpací staniceVideo: Polícia SR – Trnavský kraj

 
Článek

Podle webu se muž při výslechu choval zvláštně, měl nepřítomný pohled a několikrát vykřikl Alláhu Akbar (arabsky Bůh je veliký). „Vnitřní hlas mi řekl, abych auto v plné rychlosti nasměroval na čerpací stanici,“ uvedl ve své výpovědi řidič. Příčinou nehody tak nebyl mikrospánek, alkohol ani drogy, jak se původně předpokládalo.

Soudce přirovnal Bulhara k vrahovi z pražské univerzity. Pokud by se podobné impulzy podle něj opakovaly, není vyloučeno, že by mohl vozidlo nasměrovat také do davu lidí. Soud vzal muže do vazby.

Bulhar narazil do čerpací stanice 4. ledna na odpočívadle Červeník ve směru z Piešťan na Trnavu. Při nárazu doslova rozmetal stojan, jehož trosky poškodily několik vozidel i vchodové dveře čerpací stanice. „S autem nakonec skončil až na nedalekém parkovišti,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Celková škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc eur (4,9 milionu korun). Policie případ řeší jako trestný čin obecného ohrožení. Výsledek dechové zkoušky byl u řidiče negativní.

Dívka na Jesenicku se vytrhla matce a chtěla přeběhnout přes přechod. Srazilo ji auto

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám