Hlavní obsah

Dívka na Jesenicku se vytrhla matce a chtěla přeběhnout přes přechod. Srazilo ji auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezletilou dívku srazil ve středu odpoledne na přechodu pro chodce v Žulové na Jesenicku třiatřicetiletý řidič vozidla Subaru Legacy. Dívku na místě ošetřili záchranáři. Poté skončila v nemocnici. Novinkám to ve čtvrtek řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR Jeseník, Novinky

Žulová

Článek

K nehodě došlo okolo čtvrté hodiny odpoledne. Řidič, který jel ve směru na Vápennou, nedal chodcům na přechodu přednost.

„Devětatřicetiletá žena chtěla se svojí dcerou přejít silnici. Ještě před tím, než začaly přecházet, dívka se matce vytrhla z ruky a vběhla před projíždějící automobil,“ uvedla Neubauerová.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikyskové holčička žádná vážná zranění neutrpěla.

„Vše se odehrálo v malé rychlosti. Auto ji odhodilo do sněhu, tedy do měkkého. Naše posádka ji ošetřila. Stěžovala si však na bolesti, byť viditelné poranění neměla, a tak byla odvezena na preventivní vyšetření do nemocnice v Jeseníku,“ řekla Novinkám mluvčí.

Dechové zkoušky na alkohol byly u řidiče i matky negativní. „Míra zavinění dopravní nehody je předmětem dalšího šetření,“ dodala Neubauerová.

Sedmileté dítě vystoupilo po srážce dvou vozidel na Přerovsku z auta. Smetl je další řidič

Krimi

Reklama

Související témata:
Žulová (město)

Výběr článků

Načítám