Hlavní obsah

Brosnan a Beckham vzory otcovství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dva z nejpřitažlivějších mužů světa spojili své síly a vyslali otcovské poselství všem nastávajícím britským tatínkům, píše na svých internetových stránkách magazín Hello.

Foto: Město Nový Jičín

Návštěva velvyslance v Novém Jičíně

Článek

Představitel Jamese Bonda Pierce Brosnan a kapitán anglického fotbalového mužstva David Beckham se oba dva objevili v nové publikaci s prostým názvem Dad (Táta), kterou budou v porodnicích dostávat všichni nastávající otcové.

Beckham: Otcovství důležitější než fotbal

Vládou financovaná informační brožura chce novopečeným otcům dát tipy, jak se této náročné a odpovědné role nejlépe zhostit. "Musíte vychovávat už ten nový život v děloze. Zpívat mu a povídat si s ním," říká oddaný otec pěti dětí Pierce Brosnan.

David Beckham, který je považován i za módní ikonu, v legraci podotkl, že otcovství je občas vcelku "špinavá" práce: "Ten bílý oblek od Versaceho už tak bílý není," řekl fotbalista, jehož žena Victoria, bývalá zpěvačka skupiny Spice Girls, je pověstná svou vášní pro nakupování drahého oblečení.

Britští otcové přebírají stále více rodičovské odpovědnosti

Otcovství je pro kapitána národního týmu údajně ještě důležitější než fotbal. Podle redaktora listu Dad publikace odráží "sociální revoluci", ke které v poslední době v Británii dochází. Angličtí otcové údajně přebírají celou třetinu rodičovských povinností. "Tátové chtějí být dobře informováni, aby věděli, jak se správně starat o své děti i partnerky," řekl redaktor a doplnil: "Je to odvážný pokus, jak se chopit skutečných životů skutečných mužů ve světě, kde otcové hrají v životech miminek zásadní role."

Padesátiletý Pierce Brosnan má z prvního manželství s herečkou Cassandrou Harrisovou, která v roce 1991 podlehla rakovině, syna Seana a vychovává navíc její dvě děti z prvního manželství. Se svou druhou ženou, bývalou modelkou a novinářkou Keely Shaye Smithovou, má syny Dylana a Parise. Sedmadvacetiletý David Beckham je otcem synů Brooklyna a Romea.

Reklama

Výběr článků

Načítám