Hlavní obsah

Britský dodavatel energií poslal zákazníkům šek na 58 bilionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky zákazníků britského dodavatele energií Northern Powergrid obrdžely šek v rámci finanční kompenzace za výpadky proudu během listopadové bouře Arwen. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby nebylo výše částky, na jakou byly šeky vypsány. Podle nich by totiž někteří zákazníci měli od firmy dostat každý něco přes dva biliony liber (zhruba 58 bilionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jako první na zjevnou chybu upozornil Gareth Hughes, který šek ukázal na Twitteru. Výše kompenzace přesahovala dva biliony liber a nějaké drobné v podobě 324 miliard, 252 milionů a pár tisícovek.

„Děkuji za vyplacení kompenzací za několik dní bez proudu. Šek si vyberu, ale jste si stoprocentně jistí, že si to můžete dovolit?“ napsal s nadsázkou Hughes.

Společnost Northern Powergird okamžitě zareagovala s tím, že se jedná pochopitelně o chybu. Podle vyjádření firmy došlo k záměně čísla elektroměru za částku k vyplacení. Podle všeho podobný šek firma zaslala dalším 74 majitelům nemovitostí v Halifaxu a Newcastlu.

Návštěvníci jsou kvůli bouři již čtvrtý den uvězněni v hospodě. Nálada je stále dobrá

Koktejl

U takto absurdně vysoké částky pochopitelně stěží mohlo dojít k vyplacení některého z šeků, uživatele sociálních sítí chyba přesto pobavila. „Vyber si ty peníze, řekni jim, že za vrácení jsou administrativní poplatky a za měsíc jim je pošleš zpět. Z úroků budeš žít jako král,“ v žertu radil jeden z přispěvovatelů. „Myslím, že teďka vlastníš Northern Powergrid,“ přidal se další.

Tolik nul jsme v životě neviděli. Banka omylem připsala páru na účet přes bilion

Koktejl

„Děkujeme všem zákazníkům, kteří byli čestní a ohledně chyby nás kontaktovali. Byli jsme s nimi v kontaktu přes víkend, omlouváme se za chybu a správný šek jim pošleme v pondělí,“ uvedla v prohlášení společnost Nothern Powergrid.

Reklama

Výběr článků

Načítám