Hlavní obsah

Tolik nul jsme v životě neviděli. Banka omylem připsala páru na účet přes bilion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklý víkend zažil pár z Baton Rouge z amerického státu Louisiana. Při kontrole svého účtu totiž manželé zjistili, že jim na účtu přistálo těžko uvěřitelných 50 miliard dolarů (něco přes 1 bilion korun). Banka už svou chybu napravila. Proč byla manželům připsána tak velká částka, peněžní ústav nesdělil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sobota 12. června začala pro sedmačtyřicetiletého Darrena Jamese jako obvykle. Když ale dorazil domů z práce, přivítala ho jeho žena s mobilním telefonem v ruce a ukázala mu stav jejich bankovního účtu.

„Měli jsme tam padesát miliard dolarů. A jediné, na co jsme pomysleli, bylo, kdo asi zaklepe na naše dveře. Protože nikoho s takovým bohatstvím jsme pochopitelně neznali,“ uvedl James pro televizi Fox s tím, že takový počet nul na bankovním účtu nikdy neviděl.

„Byl to chvilkový skvělý pocit vidět tolik nul. Jsem totiž spíš členem jednočárkového klubu, ne tříčárkového,“ doplnil se smíchem James. V anglosaských zemích se totiž řády tisíců, milionů, miliard a další oddělují čárkou a místo desetinné čárky se používá tečka. Nejčastěji se používá výraz dvoučárkový klub, který označuje lidi s majetkem v milionech dolarů.

Chvíli prý James koketoval s ideou neznámého strýčka, který mu odkázal pohádkové bohatství. Pokud by tato fantaskní představa byla pravdivá, Jamese a jeho manželku by to katapultovalo na 25. místo žebříčku nejbohatších lidí světa.

Žena na účtu objevila stovky milionů

Koktejl

Nic takového se bohužel nestalo. Banka byla upozorněna na chybu a za čtyři dny peníze z účtu zmizely. Banka odmítla komentovat, jak k chybě v systému došlo.

Netřeba dodávat, že stejně jako kdekoliv jinde na světě je i v USA trestné ponechat si peníze, které byly připsány na účet omylem. Letos v únoru se tím neřídila jistá Kelyn Spadoniová sloužící na tísňové lince. Banka jí omylem připsala na účet 1,2 milionu dolarů (zhruba 26 milionů korun). Spadoniová okamžitě peníze převedla na jiný účet a koupila si za ně dům a auto. Zatčena byla jen o několik dní později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám