Hlavní obsah

Britské krematorium přenáší pohřby on-line

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Krematorium v Burnley ve Velké Británii chce umožnit účast na pohřbu i těm, kteří se nemohou dostavit fyzicky. Pozůstalým nabízí možnost vysílat záběry z posledního rozloučení na internetu. Kdo se nemůže účastnit osobně, má možnost sledovat obřad kdekoli na světě, kde mají internetové připojení.

Foto: Profimedia.cz

Pohřby přenášené po internetu nebudou v budoucnu možná ničím výjimečným.

Článek

„S videotechnologií budou lidé schopni registrovat se, aby mohli vidět záběry z jakéhokoli rozloučení na kterémkoli počítači. To by mohlo například znamenat, že nějaká tetička, která emigrovala do Austrálie, by mohla sledovat rozloučení s příbuzným z Burnley v přímém přenosu,“ uvedl mluvčí krematoria.

„Bude to speciální nadstandardní služba a firma ji bude poskytovat pouze přes chráněné heslo. Takže jen rodinní příslušníci a přátelé s heslem budou moci obřad sledovat,“ dodal radní z Brunley Jeff Sumner.

Krematorium instalovalo také obří obrazovku a reproduktory před vchod do krematoria. Tato technika má pomoci tehdy, bude-li sál zcela plný a další truchlící budou muset postávat před vchodem.

Reklama

Výběr článků

Načítám