Hlavní obsah

Britská rodina dostala předčasný vánoční dárek, po 11 letech se našel jejich kocour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina Allenových z anglického města Nuneaton zažila na konci listopadu pořádné překvapení – po jedenácti letech se našel jejich ztracený kocour Toby. Byl v sousedním městě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Toby se ztratil v roce 2012 krátce poté, co se rodina přestěhovala z jednoho konce města na druhý. V blízkosti jejich nového bydliště vede velmi rušná silnice, takže když se Toby dlouho nevracel, mysleli si, že ho asi někdo přejel. Podle Justine Allanové to velmi těžce nesl zejména jejich tehdy dvanáctiletý syn Charlie.

Možná by rodina v tomto přesvědčení žila navěky, nebýt jedné všímavé paní ze sousedního města Bedworth. Ta kontaktovala organizaci na ochranu zvířat s obavou, že kočka, kterou krmí, čeká koťata. Když na místo dorazil dobrovolník se čtečkou zvířecích čipů, zjistil, že jde o kastrovaného kocoura Tobyho z Nuneatonu.

„V životě by mě nenapadlo, že ho ještě někdy uvidím,“ citoval překvapenou paní Allanovou server BBC.

Šťastná žena jedním dechem dodala, že Toby i ve svých současných čtrnácti letech i po tak dlouhé době vypadá pořád stejně. „Zjevně jej někdo krmil a staral se o něj,“ dodala paní Allanová s tím, že by se jí líbilo, kdyby jim Toby mohl o všem povyprávět.

Toby se ve staronové rodině prakticky okamžitě zabydlel, vůbec mu nevadí ani to, že mezitím do jeho domácnosti přibylo štěně. „Necháme teď Tobyho šest až osm týdnů vevnitř v domě a budeme doufat, že nám pak zase neuteče,“ uzavřela Justine Allenová.

Kocour se toulal 12 let, našli jej 320 kilometrů od domova

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám