Hlavní obsah

Kocour se toulal 12 let, našli jej 320 kilometrů od domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

Kocour Butters se v roce 2011 rozhodl odejít od rodiny Castellinových ze San Diega. Venku se mu podle všeho líbilo, protože k návratu se neměl celých dvanáct let. Udělal však chybu, že se vydal na průzkum dvorku zaměstnance úřadu pro ochranu a kontrolu zvířat.

Kocoura po 12 letech přivezli domůVideo: AP

 
Článek

Zatímco většina lidí by si z kocoura potulujícího se po jejich dvorku nedělala žádné velké starosti, Dalton Churchwell z malého kalifornského městečka Blythe zbystřil. Pracuje totiž na úřadě pro ochranu a kontrolu zvířat, a tak začal ihned zjišťovat, zda kocour někomu nechybí.

Podle mikročipu se ukázalo, že se jmenuje Butters a v roce 2011 jeho ztrátu nahlásila rodina Castellinových ze zhruba 320 kilometrů vzdáleného San Diega. Dalton se rozhodl rodinu kontaktovat a zjistil, že se Castellinovi mezitím přestěhovali do Stanwoodu ve státě Washington.

Butters se tak proletěl i letadlem, když ho do nového domova přivezl dobrovolník Larry Rudolph. „Je to neuvěřitelné. Jsem panu Churchwellovi moc vděčný, že si ho všiml a identifikoval ho,“ radoval se Angelo Castellino, jenž si pro Butterse přijel na letiště i s manželkou Shelley.

Naproti tomu sám Butters podle záběrů, které přinesla agentura AP, ze shledání zase až tak nadšený nebyl, tvářil se, jako by mu odchytem a převozem zničili jeho celoživotní úsilí a dílo. A to ještě netušil, že se o dům Castellinových bude muset dělit s bratrem Barnaclesem.

Největší atrakcí malajsijské zoo je zrzavý kocour. Šéfuje výběhu kapybar

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám