Hlavní obsah

Brit šel na 11 měsíců do vězení za jízdu na kole, měl ji zakázanou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z anglického města Chelmsford dostal v listopadu od soudu zákaz jezdit na kole a elektrické koloběžce. Během krátké doby jej však dvakrát porušil, a tak putoval do vězení, kde pobude jedenáct měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmadvacetiletý Jake Carter si zákaz jízdy na bicyklech a elektrických koloběžkách vysloužil poté, co byl usvědčen z napadení několika žen, k nimž se vždy přiblížil na kole. Zákaz jízdy byl jednou z podmínek pro to, aby mohl zůstat na svobodě. Vedle toho musel pravidelně navštěvovat probačního úředníka, informoval server BBC.

A právě na jednu schůzku s probačním úředníkem přijel na kole. Podle seržanta Grahama Thomase z policejního sboru hrabství Essex tak projevil „naprostou absenci respektu“. Vedle toho bylo prokázáno ještě jedno další porušení zákazu a u soudu se Carter k oběma přiznal.

Seržant Thomas vedle toho zdůraznil, že Carter navíc zákaz porušil jen několik dnů po jeho vydání. „Soud tento příkaz vydal proto, aby byla veřejnost před Carterovým chováním chráněna,“ uvedl Graham Thomas.

Nezodpovědný cyklista si tak v krátké době vyslechl již druhý soudní verdikt, na jehož základě zamířil na jedenáct měsíců do vězení, kde bude mít dost času přemýšlet, zda mu ty dvě vyjížďky na kole stály za to.

Policistka si od malého chlapce půjčila kolo a vyrazila za zlodějem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám