Hlavní obsah

Brit se z úředního dopisu dozvěděl, že už nežije

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značný šok prožil 48letý Brit Mark Cusack, když obdržel úřední dopis, jenž ho informoval o jeho vlastní smrti. Bývalý radní z anglického Hungerfordu pak musel vynaložit nemalé úsilí, aby dokázal úřadům opak. Zamířil kvůli tomu i za svým praktickým lékařem, aby mu potvrdil, že je živ a zdráv.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dopis s informací o úmrtí měl přijít z britského ministerstva práce a penzí. A Cusack začal ihned konat.

„Nahlásil jsem to na Action Fraud (britské národní centrum pro boj s podvody a kyberzločiny, pozn. red.), protože už v minulosti jsem řešil problém s krádeží identity,“ uvedl muž pro server Daily Star.

Brit zamířil také ke svému obvodnímu lékaři, který mu písemně potvrdil, že je skutečně naživu. „Tuto zprávu píšu jakožto praktický lékař tohoto muže. Mohu potvrdit, že jsme spolu dnes mluvili a je naživu,“ zapsal do dokumentu.

Celá situace je podle Cusacka mnohem méně úsměvná, než by se mohlo zdát. Dokázat úřadům, že nezemřel, je prý velmi komplikované. Jako zesnulého ho už totiž vede i radnice v jeho domovském městě, což jeho případ ještě ztěžuje.

„Opravdu bych nikomu nepřál, aby se dostal do situace, kdy údajně zemře, obzvlášť ne někomu, kdo bojuje s nemocí nebo je ve zranitelné pozici. Vrátit vše do normálu totiž naneštěstí nelze jen jedním telefonátem nebo dopisem,“ konstatoval Brit.

Dopis z roku 1916 nakonec došel, i když někomu úplně jinému

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám