Hlavní obsah

Bratři se po 74 letech budou moci opět setkávat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli od sebe odloučení od roku 1947. Toto odloučení bylo jen občas přerušeno krátkými setkáními na hraničním přechodu, ale jinak se prakticky nemohli vídat. Nic na tom, že jsou to členové jedné rodiny, jsou totiž také občany dvou zemí, jejichž vztah bratrský zrovna není – Indie a Pákistánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dojemné shledání - bratři se sešli po 74 letechVideo: Reuters

 
Článek

Když v roce 1947 došlo k dělení oblasti Paňdžáb, dělily se bohužel i rodiny. Toto trpké odloučení trvá už 74 let a bratři, kdy každý z nich žije na jiné straně hranice, se přesně po tak dlouhou dobu nemohli prakticky ani vídat.

Dívka díky DNA testu zjistila, že má přes 50 sourozenců

Koktejl

Zatímco Sika Khán zůstal při dělení země spolu se svou matkou v indické části Paňdžábu, tedy v okresu Bathinda ve vesnici Pulewal, jeho bratr Siddique Mohamad se spolu s otcem a sestrou přestěhovali do pákistánské části území do vesnice Bogran.

V Indii se narodilo tříoké tele, pro místní je božstvem

Koktejl

10. ledna se spolu oba sourozenci po letech setkali na hraničním přechodu Kartarpúr, kde mohli společně sdílet jen ty nejdůležitější emoce. A tou hlavní je radost, kterou po dlouhé době odloučení pocítili. Sika Khánovi totiž bylo uděleno pákistánské vízum. A tak nyní bude moci navštěvovat bratra, kdykoliv se mu zachce, na dobu, kterou uzná za vhodnou.

Spolu s oběma bratry se radují také jejich pákistánští i indičtí přátelé. Přestože rozdělení Paňdžábu v roce 1947 poznamenalo řadu tamních rodin, u málokteré je situace podobně jímavá jako u Siky Khána a jeho bratra Siddiqua Mohamada.

Reklama

Výběr článků

Načítám