Hlavní obsah

Dívka díky DNA testu zjistila, že má přes 50 sourozenců

Díky DNA testu o sobě a o svých předcích člověk může zjistit celou řadu zajímavých informací. Třiadvacetiletá Izzy však zjistila daleko víc, než mohla očekávat. Ukázalo se totiž, že její biologický otec byl velmi štědrým dárcem spermatu a že má z jeho strany přes 50 nevlastních sourozenců, píše server LADbible.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dívka původem z Itálie se se svým příběhem svěřila na sociální síti TikTok. Ve videu vysvětluje, že DNA test podstoupila, aby se dozvěděla více informací o svých předcích.

Izzy byla, společně se svými dvěma bratry (jsou trojčata), vychována svou biologickou matkou a jejím přítelem. Protože spolu tento pár nemohl mít děti, rozhodl se pro umělé oplodnění. Vzorek pro oplodnění pocházel ze spermabanky v americké Virginii.

Jak ale ukázal DNA test, sperma biologického otce Izzy bylo použito nejenom pro umělé oplodnění její matky, ale i řady dalších žen.

„Dostala jsem zprávu od náhodné ženy, zda jsem příbuzná s jednou konkrétní osobou, protože moje genetické vzorky se částečně shodovaly s těmi její dcery,” vysvětlila Izzy.

Následně ji na sociálních sítích zkontaktovala nevlastní sestra jejího biologického otce s tím, že na Facebooku existuje skupina tvořená lidmi, kteří se stejně jako ona narodili za pomoci umělého oplodnění spermatem stejného dárce.

„Napsala mi, že jsou ve skupině matky, které využily stejného dárce, a jejich děti a že bych se do skupiny měla taky připojit. To jsem učinila a ukázalo se, že tam je přes 50 lidí se stejnými osudy... a všichni jsme rozdílného věku,” řekla dívka.

Mají strach randit 

Někteří z nich se nyní pochopitelně obávají, že s ohledem na jejich vysoký počet, který ve skutečnosti může být ještě daleko větší, by mohlo nevědomky dojít k tomu, že začnou randit s někým, kdo je ve skutečnosti jejich sourozencem.

„Cítím se nepříjemně, je to opravdu neobvyklá věc. Snažím se na to nemyslet a uvěřit tomu, že se mě to netýká. Není to tak, že bych nikdy nechtěla poznat své sourozence, možná s některými zkusím navázat vztah, zatím se na to ale necítím,” uvedla Izzy.

Zákony ohledně limitů dárcovství spermatu za účelem umělého oplodnění se liší v závislosti na dané zemi. Zatímco v některých státech jsou striktně určené limity právě z důvodu náhodného partnerského spojení mezi příbuznými, v jiných jsou tyto limity značně benevolentnější či vůbec neexistují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám