Hlavní obsah

Bojuje proti autobotičkám, prodává k nim klíče. Policii to nevadí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z americké Atlanty se rozhodl bojovat proti nasazování botiček na kola aut. Proto lidem prodává klíče k nejrozšířenějším typům botiček, aby mohli v klidu odjet i se špatně zaparkovaným vozem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Christian Verrette pracuje v tetovacím a piercingovém salonu, ale vedle toho provozuje online obchod s klíči k autobotičkám. Jeden prodává za 50 dolarů (v přepočtu mírně přes 1100 korun), ale prohlašuje, že jeho cílem je v prvé řadě osvěta, a nikoliv zisk.

„Atlanta už má botiček plné zuby. Lidé je nenávidí,“ cituje muže server Fox 5 Atlanta. „Je tu asi šest nebo sedm společností, které botičky vyrábějí. Několik opravdu velkých společností má v Atlantě většinu zakázek. A já mám všechny jejich klíče,“ upřesňuje Verrette. Lidé, kteří botičku dostali za špatné parkování, tak mohou v klidu odjet a také se vyhnou pokutě.

Christian Verrette bojuje v Atlantě proti botičkám

Za několik měsíců, kdy svůj obchod provozuje, prodal zhruba 600 klíčů. Trvá však na tom, že jeho motivací není zbohatnout, ale dosáhnout stavu, kdy budou botičky zakázány. „Byznys mě nezajímá, dělám to jen proto, abych pomohl lidem,“ tvrdí Verrette.

Již dříve se o zákazu těchto zařízení hlasovalo na úrovni státu Georgia, ale návrh nebyl přijat. Verrette tak chce přinutit radnici, aby zákaz vydala alespoň na území Atlanty.

Podle tamějšího policejního sboru není na prodeji klíčů k autobotičkám nic nelegálního. Jejich uživatelé se mohou dostat do problémů pouze v případě, kdy by botičku ukradli nebo při manipulaci s ní poškodili cizí majetek.

Důchodce dostal pokutu za parkování. Raději půjde do vězení, než aby ji platil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám