Hlavní obsah

Důchodce dostal pokutu za parkování. Raději půjde do vězení, než aby ji platil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský důchodce Jamie Jamieson, jemuž je 75 let, se vypravil na vyšetření do města Kingston upon Hull v Yorkshiru, před vchodem do nemocnice však nenašel volné místo. Zaparkoval proto v nedaleké ulici na parkovišti, a jak tvrdí, řádně zaplatil za dvě hodiny stání, a to v hotovosti. O to větší překvapení ho čekalo, když mu na konci dubna přišla stolibrová pokuta (2680 korun) za údajně špatné parkování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Brit ji už z principu odmítá zaplatit a tvrdí, že půjde raději do vězení.

„Byl jsem 25 let u námořnictva a dalších 25 let jsem pracoval pro výzvědné a zpravodajské služby. Nebudu platit 100 liber pro nic za nic. Je to absolutně šílené,“ cituje důchodce server Mirror. „Nejdřív jsem si myslel, že jde o podvod,“ dodal muž.

Jamieson tvrdí, že dvouhodinovou parkovací dobu nepřekročil, nemá už ale parkovací lístek, aby dokázal, že za stání zaplatil. Správa parkoviště uvedla, že kdyby muž zaplatil pokutu do 14 dní, vyšla by ho jen na 60 liber (1600 korun). I to však důchodce odmítá. Tvrdí, že cesta do nemocnice ho už tak vyšla na dost peněz.

Muž zjistil, že podobné zkušenosti se stejným parkovištěm má přitom více lidí. Na portálu JustVisits lidé tvrdí, že jim přišla rovněž pokuta, protože parkovací přístroj nefunguje správně. „Přijde mi, že jsem byl podveden. Mám pocit, že mi někdo poslal pokutu, aniž se podíval na všechny důkazy,“ tvrdí Jamieson s tím, že záznamy z bezpečnostních kamer jistě potvrdí jeho verzi, tedy že za stání zcela řádně zaplatil.

Silniční kontrola našla Skotům v autě jehně, sáček hranolků a drogy za 270 tisíc

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám