Hlavní obsah

Bohdalová s Filipovskou jsou ve shonu, Donutil se sluní na Havaji

Novinky, Korzo
PRAHA

Herečka Jiřina Bohdalová má před Vánocemi co dělat. Musí je totiž připravit pr celou rodinu. Herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská má rovněž napilno, hlavně v práci, proto bude dárky shánět až na poslední chvíli. Pro Miroslava Donutila jsou svátky naopak odpočinkovým obdobím.

Foto: Eda Riedl

Účastnice výpravy Marie Juříková.

Článek

Herečka Jiřina Bohdalová musí pro své blízké připravit pěkné Vánoce. "Máma peče, vaří, smaží. Vánoce u nás tradičně připravovala moje babička Bohdalová, pak to přejala moje matka Jiřinka a už řadu let si do toho absolutně nenechá hrábnout. Načinčá štědrovečerní tabuli a my vždycky jenom přijdeme a posadíme se," prozradila její dcera Simona Stašová.

S trochou studu dodala, jak si každý rok říká, že by také měla něco na Vánoce pro rodinu udělat, ale jednak jí k tomu maminka zatím vůbec nepustí, a jednak mívá na konci roku jedno představení za druhým.

"Je to pro mne sice zahanbující, že nic v domácnosti teď nedělám, ale je pravdou, že si ten konec roku pěkně užívám a mám jen starosti divadelní," prohlásila Stašová.  

Filipovská se těší na Vánoce s vnučkou

Letošní Vánoce stráví kvůli rekonstrukci svého bytu herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská u své dcery Pavlíny a moc se těší na malou vnučku Matyldu. I když jí zatím nestihla koupit vánoční nadílku, na babičkovské povinnosti nezapomene.

"Mám některé dárky už dávno naplánované, ale ještě jsem je nestihla koupit. Zaplať pán Bůh ještě pracuji a mám nabitý program až do Štědrého dne. Dárky tedy budu shánět na poslední chvíli, ale už přesně vím, co koupím, ale prozradit to nemohu," usmála se herečka.  

Donutil dodržuje tradice

Shon, nákupy, nervozita, melancholické vzpomínání - takový předvánoční čas vůbec nemusí být. Alespoň si to myslí člen činohry Národního divadla Miroslav Donutil, který před předvánočním shonem uteče na Havaj a vrátí se až těsně před Štědrým dnem.

"Na svátky musím být doma. Tradice se stromečkem a dárky se mi líbí a dodržuju ji. Prostě rodina pohromadě u vánoční večeře je úžasná věc a bez toho bych být nechtěl," řekl Donutil.

"Nemám ovšem rád povinné humorné svátky, jakým je Silvestr. Člověk si má dělat radost a smát se, kdy se mu zlíbí. A když je to na Vánoce, tím lépe," míní herec.

Reklama

Související články

Kidmanová stráví Vánoce s Cruisem

Herečka Nicole Kidmanová hodlá strávit letošní Vánoce v kruhu své bývalé rodiny. Svátky oslaví se svými dvěma dětmi a bývalým manželem Tomem Cruisem, s nímž...

Výběr článků

Načítám