Hlavní obsah

Biden žertuje o „dobrém sexu“, manželku to vytáčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíčem k dlouhému a spokojenému manželství je „dobrý sex“, žertoval podle nové knihy před svými poradci americký prezident Joe Biden. Knihu, jež se věnuje prvním dámám USA a která čítá 276 stran, sepsala někdejší zpravodajka listu New York Times v Bílém domě Katie Rogersová. Nepřekvapivě je to právě zmíněná pasáž o 47 let trvajícím manželství Bidenových, která v tamních médiích vyvolala největší rozruch.

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden a jeho manželka Jill

Článek

„Raději bych byl doma a miloval se se svou ženou, zatímco moje děti spí,“ prohlásil podle knihy Biden před svými příznivci v roce 2006, když byla řeč o jeho další prezidentské kandidatuře. (Poprvé se o Bílý dům ucházel už v roce 1988, v roce 2008 neuspěl a později se stal viceprezidentem po boku Baracka Obamy - pozn. red.)

Biden už v roce 2004 údajně odmítl myšlenku další prezidentské kandidatury poté, co jeho manželka Jill nakráčela do místnosti se slovem „NE“ napsaným na odhaleném břiše, napsala agentura Reuters, která má k dispozici kopii dosud nevydané knihy.

Prudérní Američané kromě Bidenova projevu řešili polibek první dámy

Koktejl

„Od doby, co byl zvolen prezidentem, možná Joe s veřejnými prohlášeními o dění v ložnici ubral. Ale před poradci žertuje, že klíčem k manželství je ‚dobrý sex‘, což jeho manželku vytáčí,“ líčí Rogersová v knize s názvem „Americká žena – Proměna moderní první dámy, od Hillary Clintonové až po Jill Bidenovou“.

Kniha popisuje i těžké chvíle, které Joe Biden prožíval, když v roce 1972 při autonehodě zemřela jeho první žena Neilia spolu s jejich dcerou Naomi. Americká média nyní v této souvislosti připomínají i bizarní interview z roku 1974, které tehdejší senátor Biden poskytl magazínu Washingtonian.

„Měla nejlepší tělo ze všech žen, které jsem kdy viděl. Vypadá líp než zajíček z Playboye, že?“ vzpomínal tehdy na svou zesnulou ženu, zatímco novinářce Kitty Kelleyové ukazoval její fotografii v bikinách.

Svou druhou manželku Jill si Biden vzal v roce 1977, jeho žádost o ruku přijala až na pátý pokus. „Byl jsem tak trpělivý, jak jen umím být, ale v té chvíli se ve mně probudil Ir. Buď se rozhodneš si mě vzít, nebo odcházím. Znovu se ptát nebudu,“ vzpomínal na to Biden podle Rogersové.

Jill Bidenová, vysokoškolská učitelka angličtiny, je první dámou v historii USA, která i po zvolení svého manžela pokračuje v dosavadní kariéře. V minulosti mimo jiné prozradila, že když byl její manžel zvolen viceprezidentem, řešili své partnerské neshody pomocí textových zpráv - chtěli se tak vyhnout tomu, aby jejich rozepře slyšeli členové ochranky.

Američané volí prezidenta 5. listopadu. Vše nasvědčuje tomu, že budou vybírat mezi obhajujícím jednaosmdesátiletým demokratem Joem Bidenem a jeho republikánským soupeřem, sedmasedmdesátiletým exprezidentem Donaldem Trumpem.

Joe Biden spadl z kola při oslavách safírové svatby

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám