Hlavní obsah

Bezpečnostní kamery zachytily duchapřítomnost zdravotního bratra při záchraně dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve správný čas na správném místě byl čtyřiačtyřicetiletý zaškolující se zdravotní bratr Nicholas Jensen, jenž pohotovou reakcí pomohl dítěti, které dostalo záchvat febrilních křečí. Muž pracující v nemocnici v Brisbane v australském Queenslandu holčičku uvedl do stabilizované polohy a urychleně ji přesunul na pohotovostní oddělení.

Foto: Profimedia.cz

Incident se odehrál v nemocnici Princess Alexandra v australském Brisbane v Queenslandu.

Článek

Jensen, který se v nemocnici Princess Alexandra zaškoluje jako zdravotní bratr, zrovna po směně kráčel k autu, když uslyšel řev ženy, jejíž dítě se dostalo do problémů.

„Rychle jsem dítě prohlédl. Zdálo se, že nedýchá, mělo modré rty a pěnu u pusy. Potřebovalo okamžitou lékařskou pomoc,“ řekl v rozhovoru pro australskou televizi 10 News First.

Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, jak Jensen s holčičkou ve stabilizované poloze v náručí, následovaný její matkou, běží na pohotovostní oddělení, aby se dítěte následně urychleně ujali lékaři.

Holčička dostala záchvat febrilních křečí, která může být způsobena virovou infekcí a horečkou. Díky pohotové reakci Jensona je nyní zcela v pořádku.

„Bylo tam hodně adrenalinu, ale překvapivě jsem byl celkem klidný. Tohle je přesně důvod, proč jsem začal pracovat v tomto odvětví. Cítím velké zadostiučinění,“ uzavřel Jensen, jenž dříve pracoval jako zedník.

Reklama

Výběr článků

Načítám