Hlavní obsah

Berlínský dopravní podnik nabízí jedlé lístky s konopnou příchutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklé vánoční překvapení si pro cestující připravil berlínský dopravní podnik. Před svátky připravil pro cestující jedlé jednodenní lístky napuštěné v konopném oleji, který má uklidňující účinky. Podnik tak chce lidem ulevit od stresu, který Vánoce občas provází.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dopravní podnik v Berlíně nabízí jízdenky napuštěné konopným olejem proti vánočnímu stresuVideo: Reuters

 
Článek

V Berlíně si až do Vánoc můžete koupit jedlý jednodenní lístek na metro, tramvaj, S-Bahn či autobus. Cestujícího vyjde na 8,80 eur (zhruba 220 korun), je vyroben z jedlého papíru a napuštěn „ne více než třemi kapkami konopného oleje“.

Berlínský dopravní podnik (BVG) jedním dechem dodává, že konopný olej neobsahuje žádné návykové látky jako THC a lístky jsou zdravotně nezávadné a splňují veškeré přísné hygienické podmínky. Vydávány jsou v obalech.

Zároveň nechce dopravní podnik jakkoliv vstupovat do debaty o legalizaci marihuany, o kterou dle svého nedávného prohlášení bude usilovat nově složená německá vláda.

„Jsme proti užívání jakýchkoliv drog – ať už legálních či nelegálních,“ zdůraznil dopravní podnik. „K neškodným substancím však máme podstatně otevřenější přístup. Konopný olej je v principu stejně neškodný jako slunečnicový či olivový olej,“ stojí dále v prohlášení.

Berlínský dopravní podnik má netradiční kampaně rád

„Můžete prostě cestovat celý den po Berlíně a pak spolknout vánoční stres společně s jízdenkou,“ vysvětlil BVG. Není to poprvé, co společnost překvapil neobvyklou marketingovou kampaní.

V reklamě udělali z cvičících žen krávy, teď se mlékárenská firma omlouvá

Koktejl

V roce 2018, kdy město trpělo únavnými dopravními zácpami, BVG vydal limitovanou edici bot Adidas, které zároveň sloužily jako roční jízdenka.

Boty se prodávaly za 180 eur (4 500 korun), přičemž celoroční jízdenka stojí normálně 761 eur (19 200 korun), a měly potisk se vzorem sedaček U-Bahnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám