Hlavní obsah

Berlínská panda musela na CT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotky dvou pandích mláďat narozených na konci srpna v berlínské zoo, obletěly celý svět. Nyní zaujal pozornost jejich otec, devítiletý Ťiao-Čching, který musel podstoupit náročné vyšetření na CT. Veterináři totiž objevili, že má jednu ledvinu menší než druhou.

Foto: Profimedia.cz

Samec Ťiao-Čching během vyšetření ledvin

Článek

Náročné vyšetření, které proběhlo na začátku listopadu, mělo za cíl zjistit, jaký je zdravotní stav devítiletého samce. I když pandu případná jedna nefunkční ledvina neohrožuje na životě, pečovatelé chtějí předejít případným dalším komplikacím.

Proto byl Ťiao-Čhching uspán a vyšetřen experty z Leibnizova institutu pro výzkum zvířat žijících v zoo a divoké přírodě (IZW). Testy potvrdily podezření veterinářů, nyní budou experti zkoumat Ťiaovu moč, zda menší ledvina funguje správně.

Foto: Profimedia.cz

Samec Ťiao-Čching během vyšetření

Šestiletá Meng-Meng a její partner Ťiao-čching žijí v tamní zoo od předloňského léta. Oba pocházejí z čínské chovatelské stanice a jsou zapůjčeni na 15 let. Berlín za ně platí každý rok milion dolarů (přes 23 milionů korun).

V berlínské zoo se narodila pandí dvojčata

Koktejl

Letos v srpnu se jim narodila dvě pandí mláďata, i když jsou obě pandy považovány za sexuálně nezkušené. To může být u pand poměrně velký problém. Pandí samci totiž nejsou považováni za ty nejúspěšnější milence zvířecí říše. Samci poměrně špatně odhadují čas, kdy je samice připravená, navíc jsou často zmatení a netuší, co mají dělat.

Foto: Profimedia.cz

Veterináři připravují uspanou pandu na vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám