Hlavní obsah

Beckham pozval Armaniho, aby oblékl anglické fotbalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

David Beckham, který je uznávanou módní ikonou, se rozhodl vylepšit image anglické fotbalové reprezentace. Společně s trenérem Svenem Goranem Erikssonem požádali věhlasného italského módního tvůrce Giorgia Armaniho, aby tým stylově oblékl od hlavy k patě.

Foto: PČR Olomouc
Článek

Podle internetového magazínu People News se očekává, že nyní bude vzezření mužstva o poznání luxusnější. Armani měl za úkol vytvořit týmové oblečení pro oficiální příležitost a oblečení pro volný čas. Každý z šestadvaceti členů reprezentačního mužstva obdrží dva sety, každý v hodnotě 3500 liber (asi 160.000 korun).

Formální tmavý oblek bude doplněný kravatou, košilí, botami, páskem a slunečními brýlemi. Outfit pro volný čas bude ležérně elegantní a jeho součástí bude kašmírová pletená vesta. Armani je prvním nebritským návrhářem, který oblékne anglický národní tým. Jeho předchůdcem byla značka pánského oblečení Burtons.

Armani je velký fotbalový fanoušek

"Přechod k Armanimu znamená ohromný krok v oblečení anglického mužstva. Není zde nikdo, kdo by mu mohl konkurovat. On dá vizáži reprezentace styl a potřebnou úroveň," řekl módní redaktor Colin McDowell pro The Sunday Times.

Osmašedesátiletý Armani, který je velkým fotbalovým fanouškem, se rozhodl nabídku přijmout bez nároku na honorář. Jak uvedl, ziskem pro něj bude publicita spojená s tímto projektem. S fotbalisty už má návrhář bohaté zkušenosti. V roce 1994 oblékl na světový šampionát italské národní mužstvo a je rovněž autorem obleků pro anglická mužstva Newcastle United a Chelsea.

V nových modelech by měl tým Anglie debutovat v květnu v Jihoafrické republice, kam odletí na přátelské utkání do Durbanu.

Reklama

Výběr článků

Načítám